Samenkomst op zondag 20/09/2015 om 14 uur voor het gesloten centrum 127bis en de Caricole 

Short Update 20/09: Detainees were waiting for us in the backyard of the centre with banners, shouting for freedom
A man climbed on the roof with many banners.
In a second wing we could not get close to the tension was extremely high. They are all furious and ask us to continue to support them.
At 9 p.m. the detainees were still in the backyard, refusing to go back inside, and the man on the roof was threatening to jump. 
A large security perimeter was established by the police and three friends got arrested. 

 

 Tervuursesteenweg300, 1820 Steenokkerzeel

Met de trein Noordstation 13u03 of 14.03 richting leuven stop in Nossegem ,
Met de fiets afspraak aan Jubelparkmuseum om 12.30 uur.

Hongerstaking in het gesloten centrum 127 bis en het gesloten centrum Caricole

Op 18/09/2015 zijn meer dan 60 gevangenen van het gesloten centrum 127bis en 15 van het gesloten centrum Caricole  een aktie van hongerstaking begonnen

Sinds twee weken worden Irakesen gearresteerd aan Vreemdelingenzaken bij het indienen van hun asielaanvraag en opgesloten in onze gesloten centra. Ze zijn met 29 in het gesloten centrum 127bis en 11 in het gesloten centrum De Caricole.
Ze zijn een hongerstaking begonnen om de regularisatie van hun situatie en hun vrijlating te eisen. « We zijn asielaanvragers en we hebben niets te doen in een gevangenis » In een berichtgeving op 17/09 verklaarde Francken dat 78 Irakesen een vrijwillige terugkeer hadden aangenomen en in een vliegtuig zouden worden gezet. Na contact met de betrokkenen vernemen we dat geen enkele van hen een vrijwillige terugkeer hebben gevraagd..

Deze opsluitingen maken duidelijk deel uit van een strategie om Irakesen van de Maximiliaan park te ontmoedigen om een asiel aanvraag in te dienen

Vele co gedetineerden, Syriers, Marokanen, Tunesiers, Algerijnen….zijn solidair met hen en sommigen van hen zijn ook in hongerstaking. Sommigen van hen zeggen ons dat ze al jaren in Belgie wonen en vrouw en kinderen hier hebben.

Ze klagen allen het racisme in de centra aan en eisen de vrijlating van iedereen.
Neen aan de gesloten centrum, stop de uitzettingen

http://bxl.indymedia.org/spip.php?article8775

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.