Audio : Sociaal assistent en advokaat (ENG)

Getuigenis van een Iraakse man in het gesloten centrum hier lawyers

Mijn naam is  Mr Ibrahim.Ik ben een ​​asielzoeker uit Irak en op 27 maart 2015 kwam ik aan in het gesloten centrum 127 bis.
Ze willen me deporteren naar Frankrijk, het was een Belgische beslissing van het commissariaat onder de Dublin wet om me terug naar Frankrijk te sturen .
Op  3 April 2015 werd mij een  advocaat aangewezen door de Raad voor Rechtsbijstand die betaald wordt door hun baas en mijn sociaal assistente .koos deze  advocaat voor mij.
Hij aanvaardde mijn geval en mijn sociale assistente Nathalie stuurde hem mijn documenten, maar ik ben niet tevreden over de volgende punten:
1 / Het centrum en de advocaat bevestigde dat hij mijn geval aanvaardde , wat betekent dat een advocaat aan mij werd toegewezen. Ze vertelden me dat ik een advocaat zal hebben na 8 dagen verblijf in het gesloten centrum, dat is niet normaal.
2 / De advocaat stuurde een beroep naar de rechter na 12 dagen en het was niet een dringende oproep omdat de verordening hier in het gesloten centrum zegt dat je dat kunt doen binnen de 10 dagen,
Dus de advokaat kon een aanvraag doen voor een dringende oproep binnen de tien dagen, maar hij deed het niet.
3 / Het verzoek was erg zwak en had geen betrekking op de belangrijkste redenen voor mijn beroep, en bevatte mijn hele verhaal niet.
4 / De advocaat was niet betrokken om mijn zaak te herzien en er was geen  communicatie tussen mij en hem over mijn totale verhaal. Hij kwam slechts een dag, ik zag hem gewoon, hij heeft niet eens gepraat over mijn verhaal of wat dan ook, hij keek enkel naar de papieren die hij kreeg van mijn sociale aasistante en dat is alles.
5 / De advocaat bevestigde aan mijn sociaal assistente dat hij een beroep deed op 7 april 2015, dit slechts een dag voor mijn eerste vlucht op 8 april 2015, wat niet normaal is .Dit gebeurd zo met  alle mensen hier in dit gesloten centrum.
6/ De advocaat laat zichzelf niet zien in het centrum voor mijn vlucht om met mij te praten of op zijn minst mij op te bellen om me te verwittigen: je kunt weigeren, dat heeft hij me nooit verteld. Heel die tijd belde ik hem en  hij was nooit op  kantoor , altijd  de voicemail, ik liet berichten, maar niets …
7 / Ik ben erg teleurgesteld over de manier waarop  in het algemeen mijn situatie wordt behandeld.
8 / Mijn mensenrechten werden over de gehele lijn sinds het begin van mijn detentie niet gerespecteerd.
De sociaal assistente zegt dat ze hier gewoon  werkt en ze is gewoon mijn contact met de advocaat, ze helpt niet, noch probeert te helpen.Ze zegt dat ze niets kan doen. Ze volgt gewoon  de orders en doet haar werk. Ze trekt zich er niets vanaan, zelfs als je  haar wil betalen om hier te blijven, of om hulp te vragen ; ze zegt dat ze gewoon haar werk doet en dat ze je niet kan helpen.
De enige persoon die jou kan helpen is de advocaat, ze doet haar werk en alleen dat. Dat is het.
Ce contenu a été publié dans Audio testimonies NL, Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.