Solidariteit met de gevangenen: Vottem 17 maart 2013

De jaarlijkse optocht georganiseerd door CRACPE in de richting  van het gesloten centrum van Vottem in Luik vindt plaats op 17 maart.

De getuigenissen van gedetineerden van het centrum bevestigen de afschuw van gevangenschap in het algemeen en meer in het bijzonder hier van de opsluiting van mensen wier aanwezigheid op onze “grondgebied” ongewenst wordt geacht door de Dienst Vreemdelingenzaken.

Deze Office of Shame is uitgegroeid tot een staat binnen de staat, en hebben zichzelf de de bevoegdheid toegeeigend mensen te oordelen, op te sluiten en te deporteren met behulp van fascistische methodes.

Zij organiseren een echte jacht op buitenlanders met behulp van hun SEFOR dienst en de adminstraties van de grote steden om zich te ontdoen van al degenen, die zij verdenken zich hier te willen  vestigen voor bepaalde tijd.
Deze jacht, opsluitingen en deportaties gebeurt met mishandelingen volgens de getuigenissen, een totaal gebrek aan respect voor de mens en martelingen toegebracht door het personeel van het centrum en van de federale politie.

Oproep om  de dagelijkse strijd van de gevangenen voor hun vrijlating te steunen, om de afschaffing van de gesloten centrum te eisen en het stozetten van de deportaties.

SOLIDARITEIT!

Moge deze demonstratie uitgroeien tot een groot feest voor de gevangenen!

De oproep van de Cracpe  is voor zondag 17 maart om 2 p.m

“Vottem, kamp van schaamte, al 14 jaar ..
Ik kan nog steeds niet accepteren!”

Samenkomst in Luik, parc de la citadelle, rue des Glacys en marche naar gesloten centrum van Vottem 2 P.M.

Ce contenu a été publié dans Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

2 Responses to Solidariteit met de gevangenen: Vottem 17 maart 2013

  1. Ping : Solidariteit met de gevangenen: Vottem 17 maart 2013 | Occupy Belgium | Scoop.it

  2. Ping : 12/03/2013: Nieuws van de gesloten centra | Getting the Voice Out

Les commentaires sont fermés.