Vier zware uitzettingspogingen in 36 uren voor Mounir

Mounir moest uitgewezen zijn door onze Dienst van Schande op 31 januari. http://www.gettingthevoiceout.org/violent-deporation/µ

Ze hebben de grote middelen gebruikt: een ploeg van vijftien agenten, sommigen onder hen in burger, de avond ervoor in het gesloten centrum van Vottem werd hij geslagen, geboeid en de mond gesnoerd met plakband. Ze zetten hem met geweld in een bus richting vliegveld gezet. Sommige van de gevangenen waren geschokt(dat was het doel van de interventie). Het was de derde uitwijzingspoging van Mounir.

Om zes uur ‘s morgens zetten ze hem op de Alitalia vlucht richting Rome. Hij verzette zich zo hard dat de kapitein deze passagier en zijn begeleiding weigerde op het vliegtuig. Iemand was aanwezig op het vliegveld om 4u maar deze persoon werd zwaar geïntimideerd door een burger en dan door de politie waardoor deze persoon besliste weg te gaan na enkele passagiers te hebben kunnen spreken.

De Dienst Vreemdelingenzaken had beslist dat hij weg moest. Mounir en zijn begeleiding werden op een andere vlucht gezet met Tunis Airlines om 12u30. Daar verzette hij zich weer en de passagiers die zich zeer bewust leken van uitwijzingen weigerden luidruchtig zijn deportatie.

Mounir werd teruggebracht naar het gesloten centrum van Vottem de avond van 31/01

We moeten ons blijven verzetten tegen deze oplsuitingen en deportaties. We moeten blijven naar het vliegveld gaan om alles uit te leggen aan de passagiers. We hebben gemerkt dat meer en meer passagiers zich bewust worden van deze situatie en dat zij deze uitwijzingen niet aanvaarden, vele deportaties mislukken dankzij hun reacties.

De Staat en haar Ministers gebruiken bedenkelijke manieren om een deel van de publieke opinie gerust te stellen over hun mogratie politiek door oncontroleerbare cijfers te publiceren om hun effienciëntie te bewijzen.
De Dienst Vreemdelingenzaken is een Staat binnen de Staat geworden die alle mogelijke manieren gebruikt om onze politici gerust te stellen.

De verdedigers van de mensenrechten laten hen hun gang gaan en zeggen geen woord.

Of het nu in gevangenissen, gesloten centra, psychiatrische hospitalen, in de straat enz is, de vrijheid om te ademen  enkel toegestaan aan zij die liever zwijgen om hun privileges niet te verliezen… en de andere mogen doodgaan!

LATEN WE ONSZELF BEVRIJDEN, LATEN WE HEN BEVRIJDEN!

Last Minute 01/02

Deze morgen, 7 a.m., gesloten centrum van Vottem
Al de gevangenen waren opgesloten in hun kamer, hun telefoons in beslag genomen terwijl een politie ploeg was aangekomen om Mounir onder dwang mee te nemen en hem naar het vliegveld te brengen!
Het is zijn vijfde uitwzijzingspoging! We weten niet welke vlucht. Gisteren probeerden ze twee keer!!!!!
Het kan de vlucht zijn van ALITALIA 12u ‘s middags of om 14u SN Airline naar Rome!!!
Mounir belde ons: hij zal opgeven en zich laten deporteren. Hij is helemaal uitgeblust!
ALITALIA weigerde Mounir en zijn escorte maar SN Airlines deporteerde hem: hij werd vastgevonden aan zijn stoel en geboeid, een klein verzet van passagiers heeft niet geholpen.

Ce contenu a été publié dans Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.