Transnationale dag van solidariteit 7 mei 2016: STEENROCK

shutdowndetentionleeds-5cropped-steenrock2016_fr

Steenrock 2016

https://steenrock.wordpress.com/

Hongerstakingen in de gesloten centra in Steenokkerzeel, Vottem , en Brugge.

Terwijl op 7 mei voor de zesde keer Steenrock plaats heeft, een manifestival tegen de gesloten centra en de criminalisatie van de migranten (voor het gesloten centrum 127 bis in Steenokkerzeel) blijft de situatie in de gesloten centra uiterst moeilijk en alarmerend .

Op 22/04/2015 waren 80 mensen opgesloten in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. Zij zijn hongerstakingen begonnen, uit protest tegen de opsluiting van vrouwen, van ouders van Belgische kinderen, van bejaarde koppels (70 jaar) en tegen de langdurige opsluitingen die soms lopen tot 7 maanden…

Ze protesteren tegen het gedrag van een aantal cipiers, hun gebrek aan respect en hun racistische uitlatingen. Ze noemen het regime waaraan zij onderworpen zijn een regime van nazisme. Ze zijn op zoek naar steun en solidariteit tegen deze migratiepolitiek en tegen de gesloten centra.

Met de tijd en de fysieke en psychologische moeilijkheden van een hongerstaking, tengevolge van de systematische fouilleringen, de overplaatsingen naar andere gesloten centra, de dagelijkse pesterijen of zelfs echte psychologische martelingen, het dreigen met of het toepassen van de isolatiecel, zijn velen gestopt met hun hongerstaking.

Vandaag zijn er nog 6 mannen in hongerstaking waarvan 2 in een isolatiecel geplaatst werden. Sommigen zijn zeer zwak en verplaatsen zich in een rolstoel.

Veel vrouwen, opgesloten op het gelijkvloers van het centrum, waren ook verschillende dagen in hongerstaking maar velen hebben hun aktie opgegeven. Twee van hen zijn vandaag nog steeds in hongerstaking sinds 13 dagen en zijn heel slecht physisch en psychisch. Ze zijn wanhopig omdat zij absoluut niet willen of mogen uitgezet worden!

In het gesloten centrum van Brugge zijn ook een twintigtal gedetineerden een hongerstaking begonnen. Aktueel zijn ze nog met vijf in hongerstaking sinds 14 dagen. De direktie schijnt de aktie te negeren en doen alsof er niets gebeurd.

In het gesloten centrum van Vottem zijn er regematg hongerstakingen. Voor het ogenblik is er man die vacht voor zijn vrijlating : zijn leven,zijn familei en zijn vrienden zijn hier ! Soms zijn er ook zelfmoorden in het centrum : ter hennirening in december 2015 heeft een man van 50 jaar een einde aan zijn leven gemaakt voor dezelfde redenen. .

Met die alarmerend toestanden eisen we nogmaals de sluiting van de gesloten centra en we vragen aan de media’s die realiteien te verspreiden : Zelfmoord, hongerstakingen. …….

Er is geen twijfel : opsluiting vermoord mensen.

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.