Van SEMIRA ADAMU tot nu: 20 jaren strijd tegen de uitzettingen

22 september 2017: Twee Evenementen


—  Let’s make the voice of retainees in closed centres audible
 
  TOGETHER, LET’S OCCUPY THE PUBLIC SPACE AND READ TESTIMONIES OF RETAINEES IN CLOSED CENTRES

Friday 22nd September 2017 3.30 p.m.
Place de la Monnaie Brussels

The 22nd of September is a yearly moment to protest against the policy of closed centres in Belgium, which commemorates the assassination of Semira ADAMU, a 20 years old Nigerian militant who choked and died after Belgian policemen had pressed a cushin on her face during their 6th attempt to deport her in 1998.

Today in Belgium, more than 6,000 people per day are being retained in closed centres, and threatened with deportation. The situation in the centres, the raids and deportations are inhuman and hidden from the public by the authorities. This situation is unacceptable.
Info and contact: audible@riseup.net.

—Benefiet avond: Vriidag 22 September vanaf 19 uur, rue du Foulons 47/49, 1000 BXL

Op 22 september herdenken we de moord op Semira Adamu, gestikt tijdens haar deportatie uit België (1998). Op deze dag willen we ook alle vormen van verzet in het daglicht stellen, die sindsdien worden gevoerd tegen deportatie en opsluiting van migranten in België.
De migratiewetten worden steeds strenger, en de overheid criminaliseert steeds harder het verzet. Vandaag betekent zich verzetten tegen een deportatie, aangeklaagd worden. Dit is alleszins de intentie van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken, en de Dienst Vreemdelingenzaken.

Aan de hand van getuigenissen van de beklaagden (de “6 passagiers”, aangeklaagd wegens verzet tegen de deportatie van een Kameroenese staatsburger in 2016) en militanten die nu en voordien verzet pleegden, zal er een discussie gelanceerd worden over de mogelijkheden om zich te verzetten tegen deze repressieve machine die jaarlijks duizenden levens verbrijzeld en kapot maakt.

Met deze politieke en feestelijke benefietavond zullen fondsen ingezameld worden voor de juridische kosten van de “6 passagiers” (verplaatsingen, advocaat) en om het toekomstig verzet te ondersteunen.

Welkom aan alle personen, collectieven, groepen en organisaties die zich in deze strijd herkennen om samen na te denken over verzetsstrategieën.

Georganiseerd door militanten van vroeger en nu, in samenwerking met de campagne “Je ne la boucle pas!” en met de steun van Colectivo Garcia Lorca.

NB: De volgende hoorzitting van de “6 passagiers” gaat door op 15 november om 9h aan het Justitiepaleis van Brussel. Laten we talrijk aanwezig zijn!

Ce contenu a été publié dans Récits de luttes. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.