Vijftien deportatie pogingen.

Het is zeer gewoon worden om over een deportatie te horen of er een vast te stellen. Je weet wel, de deportatie van mensen die, omwille van verschillende redenen en levenslopen, in een ander deel van de wereld dan waar ze geboren zijn, wensen te verblijven voor korte of lange duur, of misschien zelfs voor altijd. Je weet wel, dit zijn de mensen voor wie overheidsinstellingen regels, wetten en andere richtlijnen uitvaardigen en organiseren die deportaties toelaten. Zij gaven zichzelf de macht om te beslissen over wie wel en wie niet het ‘recht’ heeft om te verblijven waar hij of zij wil. En hij of zij die dit besloten recht niet ontving, kan daarom ‘legitiem’ gearresteerd, opgesloten en gedeporteerd worden…

Sommige mensen verzetten zich echter, sommigen kunnen hun behandeling niet aanvaarden, zij vrezen vergelding, wraak, opsluiting of zelfs de dood als ze terug keren naar het gebied dat ze soms al jaren geleden ontvluchtten.

Ik zou graag het verhaal van Patrice Ndjonssy met jullie delen. Men probeerde hem al 15 keer naar Kameroen te deporteren. Wie zijn die zieke geesten die zo volharden? In dit geval Britten, maar je vindt ze overal in Fort Europa!

En wij zouden moeten zwijgen?

NEE!

——–

Er was een 15 poging om Patrice uit te wijzen maar die mislukte ook en hij zit nog steeds opgesloten. Je kan hem contacteren op patricendjo@yahoo.fr, hieronder de oproep die in april werd gedaan.

——–

15de poging om Patrice Ndjonssy uit te wijzen

Zeg nee tegen deze deportatie die gepland staat voor donderdag 19 april.

Patrice Ndjonssy is een 40-jarige Kameroener die momenteel wordt vastgehouden in Colnbrook IRC. Patrice vluchtte in 2008 naar het Verenigd Koninkrijk om te ontsnappen aan vervolging in Kameroen. Zijn veiligheid loopt aanzienlijk gevaar als hij wordt terug gestuurd.

UKBA plant om Patrice met de Virgin Atlantic vlucht VA657 van Londen Heathrow om 22.45u. op donderdag 19 april 2012 uit te wijzen naar Accra, Ghana van waar hij naar Kameroen zal doorgestuurd worden.

Dit zal de 15de poging zijn om Patrice uit te wijzen.

Patrice belde gisteren om te melden dat er 8 agenten waren gekomen om hem mee te nemen naar de kortopvang en hem zijn 15de uitwijzingsbevel te overhandigen. Voor hij in een cel werd geplaatst namen ze zijn telefoon af waardoor vrije communicatie onmogelijk werd.

 

Ce contenu a été publié dans Externe bijdragen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Vijftien deportatie pogingen.

  1. Ping : Nieuws uit de Belgische gesloten centra, 24 mei 2012 | Getting the Voice Out

Les commentaires sont fermés.