Vottem : Hoe de werkgelegenheid in Luik verhogen

De Staatssecretaris van asiel en migratie is bezorgd om de werkgelegenheid in Wallonië

Maggie De Block heeft vorige vrijdag het gesloten centrum van de schaamte in Vottem (Luik) bezocht. Interessant dat dit gesloten centrum in pers “asielcentrum” wordt genoemd!

Wie zich verwachtte aan een grondige bevraging naar de oorzaken van de zware oproer en de oproep tot hulp die de gedetineerden in een open brief uitten, kwam bedrogen uit. Vanzelfsprekend had Maggie De Block ook de getuigenissen op Gettingthevoiceout niet gelezen. Nee, ze ging naar Vottem om een beslissing aan te kondigen die alle problemen in één klap oplost. Het persagentschap Belga had het zelfs over “een gesloten vleugel in een gesloten centrum”. Moet kunnen!

De gebruikte woordenschat blonk uit in inventiviteit: een aparte vleugel voor de “criminelen” die illegaal verblijven “in een gesloten centrum voor asielvragers” in Vottem. Verder preciseren ze dat het om “criminelen” gaat die uit de gevangenis vrijkomen!

Ach zo, Ze komen dus vrij uit de gevangenis om er meteen daarna weer in te gaan!

Maar opgelet want blijkbaar “veroorzaken ze   nogal wat problemen  met de andere bewoners” (Het Nieuwsblad). Ze zouden aan de basis liggen van de “opstootjes”.

Nog een primeur dus: in het gesloten centrum zijn er mensen die er “wonen” , en die helaas gestoord worden door “criminelen”. Oproer wordt dus niet veroorzaakt door een slechte behandeling, maar door illegale vreemdelingen die net uit de gevangenis komen.

Gelukkig is er de goede fee Maggie die in overleg met de directie en de syndicaten een aparte vleugel opstart om die lastige “criminelen” te “onthalen” voordat ze uitgezet worden!

22 plaatsen in een gesloten vleugel in een gesloten centrum – en 34 personeelsleden die aangeworven worden om de opgeslotenen te vrijwaren van nieuwsgierige blikken van buitenaf. Er zou zelfs een aparte douche en een aparte tuin zijn… of een binnenkoer. En dit alles nog voor de zomer.

Bron: http://bxl.indymedia.org/articles/6501

Ce contenu a été publié dans Externe bijdragen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Vottem : Hoe de werkgelegenheid in Luik verhogen

  1. Ping : De gevangenis in de gevangenis in Vottem: "De beveiligde vleugel" | Getting the Voice Out

Les commentaires sont fermés.