Vrijlating: Sociale rang als essentieel criterium.

03/12/2017: “Arrestaties op Belgische luchthavens:voor elke vrijgelaten professor worden tientallen mensen gedeporteerd “

Een Marokkaanse professor werd gearresteerd op de luchthaven van Charleroi op 01/12/2017, overgebracht naar het detentiecentrum Caricole en bevrijd op 3/12, tengevolge van belangrijke academische en media druk.

We zijn erg blij voor deze professor, maar er rijzen zich vragen:

Grensarrestaties zijn voor ons alledaagse materie geworden en veel mensen die op de luchthaven zijn gearresteerd, hebben noch steun noch financiële middelen om een ​​goede advocaat te vinden. Ze worden meteen gerepatrieerd of blijven weken of zelfs maanden opgesloten in onze gesloten centra!

Een aktueel voorbeeld :

Een man met een verblijfskaart in Frankrijk geldig tot 2021 werd, net als onze professor, gearresteerd op 13/11/2017 op de luchthaven van Charleroi. Deze heer, woonachtig in Lille, was vanuit Charleroi naar Marokko gevlogen. In Marokko werd hij geweigerd omdat zijn paspoort niet “biometrisch” was en teruggestuurd naar Charleroi. In Charleroi wachtte de politie hem op en arresteerde hem, bracht hem naar een gesloten centrum, en stelde zijn verblijfsvergunning in Frankrijk in vraag!

Deze meneer is nog steeds opgesloten in het detentiecentrum, kreeg een bericht van zijn werk in Lille dat hij zijn ontslag kreeg en weet niet hoe verder te gaan om de huur te betalen van zijn woonst. Hij is wanhopig.

Als deze meneer brede steun kon hebben zoals de “professor”, als hij zich een beroemde advocaat kon veroorloven, kon hij binnenkort worden vrijlaten. En, net als hij, zijn er vele anderen!

Deel de info: langs de Belgische luchthavens reizen kan u naar een “gesloten centrum” leiden als u uit bepaalde landen komt.

Getuigenissen van een ex-gedetineerde
http://www.gettingthevoiceout.org/ik-zal-nooit-meer-een-voet-zetten-op-uw-grongebied/

Artikel altijd relevant:
De vreemdelingendienst: de politie / grenswachter van Europa?
http://www.gettingthevoiceout.org/dienst-vreemdelingenzaken-de-gendarmegrensbewaker-van-europa/

l

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.