Wat te doen bij een arrestatie in België 11/08/2020

Veel migranten die zich in Groot-Brittannië willen vestigen zijn de afgelopen weken veilig aangekomen (enkele honderden per week).

Veel van de kampen in het gebied rond Pas de Calais zijn ontmanteld, wat de migranten ertoe heeft aangezet het Kanaal over te steken met de hulp van smokkelaars, die actief werken.
Info over Calais hier

Het lijkt erop dat het beheer van deze grens zowel chaotisch als onbeveiligd is. Er is een klein politiek-kapitalistisch spel gaande tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk rond de “veiligheid” van deze grens voordat de Brexit-onderhandelingen zijn afgerond. Het Verenigd Koninkrijk dreigt het leger in te schakelen om de migranten terug in het Kanaal te duwen: “We werken eraan om deze route onhoudbaar te maken en om de criminelen die deze oversteek vergemakkelijken te arresteren en ervoor te zorgen dat ze voor het gerecht worden gebracht”, zei de minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel, die in dit persbericht wordt geciteerd.
Info mainstream media: hier

Een hypothese is dat het voor Frankrijk en België handig is om de kustlijn te ontruimen door de kampen te ontmantelen en de activiteiten van de smokkelaars door de vingers te zien.

In Frankrijk UPDATE Ondersteuning van mensen in detentiecentra: hier.

In België is er momenteel weinig  razzia’s. We hebben echter nog steeds veel verhalen over ernstige mishandeling van mensen zonder papieren op parkeerplaatsen en in parken in Brussel door de politie of privé-“veiligheidsdiensten”, om de druk op mensen zonder papieren te handhaven, om de grenzen te beschermen en om een goed beeld van hun repressieve en racistische systeem te behouden.

Maar dit zal niet blijven duren en we moeten opnieuw arrestaties en opsluitingen langs de grens verwachten, en wel precies in België.

Hieronder zijn flyers in verschillende talen (Frans, Engels, Amharique, Tigrynia, Arabe, Dari – Farsi en Pashto , Oromo) om mensen die gearresteerd en opgesloten zijn in gevangenissen of in detentiecentra, in België in de komende maanden te informeren. Te verspreiden, afdrukken, fotograferen zodat iedereen het op zijn of haar smartphone kan vinden en en te delen op strategische plaatsen.

Français: Ici

Engl here

Farsi ici

Oromo ici

Amharic ici

Arabe ici

Pashto ici

Trigyna ici

De l’air, de l’air brûlons les frontières”

#noborders , #LibertéDeCirculationPourToutesEtTous , #ouvrezlesfrontières , #StopRepression

Ce contenu a été publié dans Migranten in transit, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.