Weerstand en repressie in de gesloten centra 24/05/2013

 Gesloten centrum van Bruges

Op 23/05 waren de gevangenen van de gesloten centrum van Brugge  een algemene hongerstaking begonnen
http://www.gettingthevoiceout.org/algemene-hongerstaking-in-het-gesloten-centrum-van-brugge/
De politie heeft onmiddellijk ingegrepen. Ze zijn in aantal in het centrum binnengestormd en hebben alle cellen en de gevangenen gefouilleerd
In een blok van het centrum werden twee mensen gecibleerd en met geweld gearresteerd. Zij werden een lange tijd vastgehouden in de commissariaat van Brugge. Een van  hen werd naar het gesloten centrum van Merksplas gestuurd waar hij met geweld in een cachot geplaatst werd. De tweede werd overgebracht naar het gesloten centrum 127 bis in Steenokkerzeel.

Het is mogelijk dat er nog mensen in hongerstaking zijn , maar de informaties zijn zeer moeilijk te verzamelen want de meeste telefoons antwoorden niet meer.

Gesloten centrum van Vottem

Ten gevolge de hongerstaking in het gesloten centrum van Brugge zijn solidariteitsbewegingen  hier ook begonnen. Daarbij ook wanhoopsdaden : Een man heeft zich over heel zijn lichaam gemutileerd en sleutels ingeslikt. Hij werd dringend gehospitaliseerd en is deze nacht uit het ziekenhuis gevlucht in een zeer zorgwekkend staat.

De toestand in Vottem is aktueel zeer gespannen.De gevangenen van twee vleugels hadden besloten een hongerstaking te beginnen om te protesteren “tegen  de arbitraire beslissingen van vreemdelingendienst waarvan de enige objektief uitzettingen zijn,en tegen de repressieve gedragingen van het personeel in het centrum”. Zeer vlug werd de beweging onderdrukt door sommige in isolatie te plaatsen, anderen hadden recht op “individuele gesprekken’

Solidariteit:

https://www.indymedia.nl/node/15857

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.