WEERSTAND in de gesloten centra …….. en Profielen van de mensen uit DRC

WEERSTAND in de gesloten centra …….. en Profielen  van de mensen uit DRC die op 26/09 op een militaire uitzettingsvlucht  gezet worden naar Nigeria, Ghana en de DRC

De “tegenstanders”
Vele zijn bekende tegenstanders van het Kabila-regime en zijn al jarenlang in strijd tegen het regime. Ze zijn sinds enkele maanden in de gesloten centra  bewaard, hebben verschillende asielaanvragen gedaan, maar de CGVS heeft ze niet geloofd ondanks onweerlegbaar bewijzen. Ze zijn gesignaleerd als tegestanders door het regime en riskeren een arrestatie zodra ze in Kinshasa aankomen.

“Criminelen”
Sommige mensen , soms jaren geleden. Volgens de contacten die we hebben waren sommigen minderjarigen toen zij in België aankwamen, en werd aan hun ouders asiel toegekend. Hun families zijn allemaal van Belgische nationaliteit geworden en zij kennen  Kongo niet. Voor een van hen, 10 jaar geleden werd hij uit de gevangenis vrijgelaten. Een ander had de Belgische nationaliteit behaald en dan werd deze teruggetrokken als gevolg van veroordelingen. Wat gaan ze doen in de DRC ???

“Vaders
Ten minste twee zijn vaders geworden een tijdje geleden , maar werden gearresteerd bij een samenwoon of huwelijksaanvraag op de gemeente , dit in het kader  van de jacht van Francken naar “valse” babys of “valse” vaders!

“Vrouwen”
Wij weten van  6 Congolese vrouwen die hun ticket hebben gekregen voor de vlucht, waaronder een moeder en haar twee dochters van 18 en 22 jaar die 5 jaar in België woonden.

Tegenstanders van de Congolese regering afleveren, de aankondiging van de uitzetting van “criminelen” door Francken verder zetten, huwelijken of kindererkenningen voorkomen, alles is goed om het volk “gerust te stellen”  en om tegenstanders aan het regime van Kabila te leveren: de ijzeren hand van de Belgische staat tegen de “vreemdelingen”,  trouw aan het Europees migratiebeleid en hun terugkeer richtlijn  gecoördineerd door de criminele Frontex!

En WEERSTAND: In het 127bis hebben op 2017/09/23 5 gevangenen proberen te ontsnappen: Soedanese, Syriërs, Marokkanen …. Ze werden aangehouden en overgebracht de volgende ochtend naar andere centra’s, omdat alle isoleercellen (cachot) gereserveerd waren voor de mensen uit Ghana, Nigeria en DRC die op de collectieve vlucht moeten op 26/09/2017,

Deze uitzettingen hebben voor ons geen zin. Ze zetten gezinnen, mensen, kinderen in ernstige nood. Ze zijn de weerspiegeling van Racisme en onderdrukking.

Laten we deze uitzettingsmachine vernietigen.

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.