“Ze willen je laten sterven” (FR)

12/02/2015

Mr A is van Kameroen. Hij leeft sinds 5 jaar in Belgie. Hij is ernstig ziek en heeft 2 zware operaties ondergaan. Hij praat nog moeilijk.Vreemdelingendienst wou hem terug naar Spanje sturen (Dublin).http://regularisation.canalblog.com/archives/2015/02/08/31490223.html

Hij onderging een tweede uitzettingspoging op 9 Februari. Hij weigerde in het vliegtuig te stappen en werd afgeslagen door de politie.

Audio getuigenis hier (FR)

Hier is de transcriptie van de heer A’s interview op 2015/12/02.

Hoe gaat het nu verder met de arts in het centrum Caricole?

Toen ik aankwam op Caricole, had ik een medische kaart die bewijst dat ik een chirurgische ingreep heb ondergaan in het ziekenhuis. Ik heb alle papieren, al de bewijzen, en heb alles doorgegeven aan de Caricole. Ik vertelde hen dat ik een handicap heb, dat ik hier normaal niet zou moeten zijn omdat ik een operatie ondergaan heb. Ze hebben dit niet in overweging genomen. Ze lieten me hier, en toen ze probeerden me uit te zetten naar Spanje, verzette ik me daartegen. De agenten sloegen me, ze vertrapten mijn nek, mijn hoofd en mijn borst, waar ik geopereerd werd. Ze stuurden me terug naar Caricole. Geen dokter zorgde voor mij. De dag erna (10 februari), vroeg ik naar de dokter, raadpleegde ik hem en vertelde hem alles, hoe ik werd geslagen op de luchthaven. De dokter heeft me niets geven om de pijn te verlichten. Vandaar dat ik sinds maandag nog niet eens heb gegeten omdat de pijn  te sterk was. Vandaag hetzelfde, ik heb geprobeerd om te eten, maar vanmorgen had ik te veel pijn, zodat ik niet kon eten. Pas gisteren gaf  de dokter me pijnstillers . Ik woon hier (in België) sinds 5 jaar, ik volg mijn behandeling hier, ik had twee operaties. Ik weet niets over Spanje. Waarom willen ze me naar Spanje uitzetten? Als ze mij slaan om me daarheen te brengen, betekent dit dat als ik daar aankomt ze alles geregeld hebben om mij te doden? Ik weet niet wat ik moet denken.

Ziet u ook een maatschappelijk assistent in het centrum?

Ik vroeg  gisteren om een maatschappelijk assistent te zien, maar ik kreeg geen enkele te zien. Ze is niet langs gekomen om de situatie te controleren, om te zien hoe het met me gaat sinds ik terug ben van de luchthaven. Toen ik aankwam in het centrum, vertelde ze me dat als ik een probleem had, als ik ziek was of wat dan ook,  dat ik haar kon zien. Maar sinds ik terug ben van het vliegveld heb ik haar niet gezien. Ik vroeg gisteren om haar te ontmoeten, maar ik mocht niet.

Heb je de dokter gezegd dat je iemand zou willen zien van buiten het centrum om je te raadplegen?

Ze weigerden. Sommige mensen vertellen je dat als je genezen bent, dat je terug kan gaan, maar het is niet waar! Als ze je kunnen slaan en na drie dagen niemand je komt raadplegen, betekent dat gewoon dat ze je willen laten sterven. 3 dagen geleden werd ik in elkaar geslagen op de luchthaven, legde ik alles uit aan de dokter enz … en gaven ze mij geen enkel medicijn. Dit betekent dat het hen niets kan schelen, absoluut niets kan schelen !! Ik lijd zoveel …

Ce contenu a été publié dans Audio testimonies NL, Getuigenissen, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.