09/03/2020 Vrouwenstaking: hongerstaking in detentiecentrum Holsbeek : UPDATE

Update 11/03/2020: Zij zijn gestopt met hun actie deze middag: De direktie heeft hen gezegd dat ze hun problemen gingen regelen; We wachten hun vrijlating?

————————————————————————-


Op 8 maart 2020, in een tijd van mobilisatie voor vrouwenrechten, zijn activisten de vrouwen die in het detentiecentrum in Holsbeek  opgesloten zijn gaan bezoeken. Door de poorten wisselden ze uit met degenen die door de politiek van de grenzen worden vastgehouden en onzichtbaar worden gemaakt. 

“We zijn ongeveer 20 vrouwen in het Holsbeek detentiecentrum. Sommigen zijn zwanger. Velen van ons zijn er na een huwelijksaanzoek, een huwelijk dat door de administratie als een wit huwelijk wordt beschouwd. Anderen zijn gescheiden van hun kinderen die in België wonen. Iedereen lijdt hier, het eten is walgelijk. Sommigen van ons eten niet.We zijn allemaal erg gestrest en kunnen niet slapen.Sommigen van ons zijn hier al enkele maanden, één  7 maanden.Waar zijn onze RECHTEN? “We zijn geen criminelen, maar worden slechter behandeld dan criminelen.”
Na dit bezoek is een groep vrouwen de volgende dag in het verzet gekomen en begonnen met een hongerstaking. Ze protesteren tegen hun opsluiting en de omstandigheden van de detentie.

“Vandaag heeft niemand gegeten. Ze “”want good food””, ze willen hun vrijheid. voor de cipiers kan het hen niet schelen of iemand sterft of dat iemand ziek wordt. Ze zeggen dat ze de hele week gaan stoppen met eten. »”Ze willen niet dat we contact hebben.” “We hebben hulp nodig, niemand praat met ons.”
Sinds 16 uur geen info, en voor  sommige van hen is hun telefoon uitgeschakeld!Waarschijnlijk onder druk, heeft geen van hen nog geantwoord aan onze oproepen.


Vrouwen in de strijd, vrouwen in het verzet, de staking neemt de vorm aan van een hongerstaking als we de bodem van de mensheid bereiken.

Adres van het gesloten centrum: Tel: +32 2 793 89 01.Mail: cih.onthaal@ibz.fgov.be Adres: 19 De Vunt, 3220 Holsbeek https://goo.gl/maps/pu5mjhbrp1YC1fnk7Route: Neem vanuit Leuven bus 333 (Peron 11) naar “Wilsele Gemeentehuis”.

#8mars #Patriarcat #StopCentreFermé #LibertéPourToutes #Noborder

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.