Brief van een vriend van een gedetineerde in Merksplas ! 18/10/2012

Beste

Ik wil U nog iets vertellen ivm het gesloten centrum van Merksplas.
Dat is een gebeurtenis van gisteren en vandaag. Een opgeslotene heeft het aan mij verteld en wou graag dat U daar ook op de hoogte van was.

Gisteren tijdens het eten was er iets gebeurd met een jongen van Georgische afkomst die David noemde. Tijdens het eten wordt alles op één bord geserveerd. Hij at niet graag frieten met iets anders dus vroeg hij gewoon een apart bordje om de frieten apart op te eten. Daarvoor hadden de werknemers van de gesloten centrum daar een hele drama van gemaakt. Hij kreeg dus geen aparte bord die zelfs van plastiek was. Omdat de werknemers zo doen ben je al vanzelf heel stressvol waardoor je sneller irritant raakt. Daarom hadden zij hem naar een isoleercel gebracht gewoon voor een plastiek bordje. De dag daarna, dus vandaag hebben zij hem gerepatrieerd. Je hebt daar echt geen rechten ze behandelen U als een stuk vuil.
Deze jongen was getrouwd met een Belg , maar zij gingen scheiden omdat niet goed lukte tussen hun. Nu kwam de zaak voor in november ergens om te beslissen hoe een regeling kon getroffen voor het kind. Dus een week bij de papa en week bij de mama of een andere regeling. Die jongen heeft dus de kans niet meer gehad om afscheid te nemen van zijn kind, hij moest gewoon zijn kind zomaar achterlaten.
Het ergste van al is als de bewoners van de gesloten centra vroegen waar David was, zeiden zij dat hij straks terug kwam terwijl hij al gerepatrieerd was. Daarna zijn zij zijn kast komen leegmaken. En toen gaven zij als uitleg dat het heel snel snel gegaan heeft dus hadden zij geen tijd meer om hem terug te brengen.

Nog een tweede geval is met een Tsjetjense jongen. Hij heeft ook kinderen en is getrouwd. Zijn vrouw en kinderen hebben hem bezoek gebracht. En daarna is hij niet meer terug gebracht naar de kamergenoten. Hij is dus ook zomaar ineens terug gestuurd, zonder afscheid te nemen van zijn vrouw, kinderen en zijn kamergenoten..

Zo ik hoop dat U hiermee iets bent

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.