Hongerstaking in het detentiecentrum van Vottem

2017/04/26: In een vleugel van het centrum zijn 2 Pakistaanse gevangenen in dorst en hongerstaking sinds 5 dagen. Ze weigeren te worden uitgezet, omdat ze in gevaar zijn in Pakistan. Ze begonnen de hongerstaking en dorst nadat zij te weten kregen dat een vlucht  voor hen was voorzien. Zij kunnen niet weg gezien het gevaar dat ze oplopen in hun land, en voor één hen vanwege de lang bestaande banden in België.

In een andere vleugel van het centrum, zijn twee andere gevangenen in hongerstaking sinds 15 dagen.

Veel gevangenen zijn solidair met hun actie en ondersteunen hen.

Ze protesteren tegen
-De lange detentie (tot 8 maanden), en voor sommige die willen terugkeren naar hun land, hun behoud in detentie sinds maanden!
-Het racisme en misbruik in het centrum. “We zijn geen dieren” “Zodra je een opmerking maakt, dreigen ze ons met isolatie (cachot)”, “De dokter laat ons sterven. ”
-De illegale arrestaties: “We zijn legaal, NIET illegaal . Vanwaar komt dat? Ze ontnamen mij mijn residentiekaart omdat ik geen adres meer had, anderen omdat ze in de gevangenis hebben gezeten, maar we ZIJN legaal! Ik woon hier al 16 jaar en heb 2 kinderen. Francken (staatssecretaris voor Migratie) heeft nieuwe Sans Papiers gefabrikeerd! ”

“Het is te veel mevrouw, we houden het niet meer vol ”

Ze vragen om een ​​journalist te spreken!

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.