Kinderen zijn de eerste slachtoffers

03/10/2017: Kinderen zijn de eerste slachtoffers van de opsluitingen en uitzettingen door de Dienst Vreemdelingenzaken.

Elke dag worden gezinnen uiteengerukt door beslissingen van de Dienst Vreemdelingenzaken, waarbij vaders of moeders worden opgesloten, worden gescheiden van hun kinderen, soms pasgeboren, en uitgezet worden naar hun “land van herkomst” onder het voorwendsel van “een gevaar voor de openbare orde “, samenlevingscontracten en huwelijken worden geweigerd, het niet aanwezig zijn op de woonplaats … enz., zijn argumenten waarmee de publieke opinie gesust wordt omdat zogezegd de kinderen met de vader of moeder langs skype contact kunnen blijven houden!

Een moeder werd gescheiden van haar tweelingen van een paar maanden oud

Op 02/10/2017 ‘s ochtends kregen we een oproep van de vrouwen in het gesloten centrum 127 bis. Ze vertelden ons dat een dame net in het centrum was aangekomen. Ze zei dat ze weggenomen werd van haar tweeling. Ze werd naar het centrum gebracht na 24 uur te zijn vastgehouden in het politiebureau in Molenbeek.

De gedetineerden waren geschandaliseerd. Zij vertelden ons:

‘Ze huilt en schreeuwt constant ‘ mijn baby’s !!! ‘ Ze kan niet spreken of haar naam zeggen! “.

De volgende dag 03/10/2017 werd een oproep gelanceerd via Facebook, waarin de burgers werden uitgenodigd om 127bis te bellen: tientallen mensen belden de centrale. De afgevaardigde van de rechten van het kind, Bernard De Vos, kwam tussenbeide. Er werd hem gezegd: “Er is geen spoor van kinderen in haar dossier bij de Dienst Vreemdelingenzaken” en aan anderen: “Breng ons de geboorteakte.”

Later in de middag, goed nieuws: we krijgen het bericht: ‘Mama zal vanavond of morgenochtend worden vrijgelaten’. Succesvolle actie!
En vanavond 03/10/2017 werd ze vrijgelaten

Dit is geen geïsoleerd feit. We komen zeer regelmatig vergelijkbare situaties tegen.

Enkele recente voorbeelden zijn:

T., uitgezet op 26/09/2017, zijn kind is nu zes maanden oud. T. arriveerde in Europa in 2012 omdat hij vluchtte uit een land waar een dictatuur zich geleidelijk installeerde. Hij had zijn leven met zijn metgezel opgebouwd, maar ondanks een erkenning van samenwoonst met zijn vriendin sinds 18 maanden en de erkenning van zijn vaderschap werd hij naar zijn land teruggestuurd waar zijn leven in gevaar blijft.

De heer M is in België sinds 2005. Na een kleine misstap werd hij bij verstek veroordeeld en gevangen gezet voor 8 maanden in 2008. Daarna hervatte hij zijn leven, ontmoette een metgezel met wie hij twee kinderen kreeg die op dit moment 2 jaar en 8 maanden oud zijn. Hij werd gedeporteerd op 11/06/2017 omdat hij een “gevaar voor de openbare orde” zou betekenen.

Een moeder die op de luchthaven van Brussel uit de Verenigde Staten kwam voor een bezoek aan haar familie met haar 2 kinderen, werd gearresteerd, opgesloten en gedeporteerd op 30/07/2016 omdat ze een “twijfelachtig visum” had. De kinderen werden gedurende 2 maanden onder voogdij gezet en vervolgens gerepatrieerd.

De heer M is vandaag gedeporteerd naar Marokko. Hij had het vaderschap van zijn kind na een 2 jaar durende procedure verkregen. Het kind wordt momenteel door de rechter geplaatst omdat de moeder afwezig is en haar vader – die bij de jeugdbank gekend is – is uitgezet!

De tweeling van O. (die een uitzettingspoging op 5/10/17 zal ondergaan) wordt begin november geboren. De aanvraag voor wettelijke samenwoonst met zijn partner werd geweigerd op de dag dat het dossier werd ingediend! Vreemdelingendienst wil hem uitzetten, alhoewel hij de prenatale erkenning van zijn vaderschap ondertekende.

De dienst vreemdelingenzaken schendt onder ander de rechten van het kind!!

We veroordelen deze praktijken sterk . Vrijheid voor allen

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, News from the centres. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.