Poging tot gedwongen uitzetting op 09/04/2019 van een Palestijn die sinds 27 dagen in hongerstaking is: Update

Update 10/04/2019: Hicham werd uitgezet ondanks de aanwezigheid van mensen in de luchthaven die passagiers sensibiliseerden. In Madrid weigerde hij een asielaanvraag in te dienen in Spanje en heeft hij een bevel gekregen om het grondgebied te verlaten binnen de  3 dagen…

————————————————————————————————————-

UPdate

meest wschlijke vlucht is

Brussels to Madrid

Flight SN3721 is departing on Tuesday April 9 at 09:25

Afspraak om 7:30 om tegen de passagiers te praten

————————————————————————————————————–

Poging tot gedwongen uitzetting op 09/04/2019 van een Palestijn die sinds 27 dagen in hongerstaking is

Sinds begin 2019 voeren de Belgische autoriteiten een echte jacht op de Palestijnen. Volgens onze informatie zijn er sinds januari tientallen Palestijnen gearresteerd en in gesloten centra geplaatst.

De meeste van deze mensen bevonden zich in open centra en hadden asiel aangevraagd. De Dienst Vreemdelingenzaken (DVZ) heeft hen gedagvaard en hen tijdens dit onderhoud een “bijlage 26quater” (beslissing tot weigering van verblijf met een bevel om het grondgebied te verlaten) gegeven. De DVZ arresteerde hen vervolgens onmiddellijk en sloot hen op in gesloten centra, in afwachting van hun deportatie.

Een heel aantal palestijnen aanvaarden dit besluit niet en zijn in hun detentiecentra in hongerstaking gegaan. http://www.gettingthevoiceout.org/jacht-op-palestijnen-en-collectieve-uitzetting-naar-spanje-op-19032019/

Eén van hen is Hicham, die de vreemdelingendienst nu dinsdag 09/04/2019 met geweld terug wil sturen naar Spanje:

Hicham, een Palestijn, kwam in België aan om asiel aan te vragen. Om hier te geraken moest hij door een ander Europees land. In Spanje moest hij zijn vingerafdrukken geven. Volgens de Dublinprocedure is Spanje dus verantwoordelijk voor zijn asielaanvraag.
Hicham wil niet terug naar Spanje. Hij is van mening dat de opvang daar niet werkt en hij wil in België blijven waar hij al banden heeft.
Hicham zegt het luid en duidelijk en is met deze landgenoten een hongerstaking begonnen op 17/03/2019, één van de enige mogelijke vormen om zich te kunnen uiten in gesloten centra.
Het centrum doet er alles aan om hem stil te houden en heeft hem geïsoleerd en zijn telefoon afgenomen, hij heeft geen contact meer met de buitenwereld .

De dienst vreemdelingenzaken besloot om hun positie te handhaven en organiseerde op dinsdag 09/04/2019 een gedwongen uitzetting onder begeleiding. Hicham zal aan de 27ste dag van zijn hongerstaking zijn en is erg zwak.
België is niet verplicht Dublin toe te passen. Het Dublinreglement verplicht de lidstaten er niet toe om “een overname” van aansielzoekers te verzoeken aan de staat die hiervoor verantwoordelijk zou zijn. België kan beslissen om deze asielaanvragen zelf te behandelen.

Laten we Hicham en al degenen die aan deze procedure zijn onderworpen, steunen.

We kennen het vluchtnummer van Hicham nog niet om naar de luchthaven te kunnen gaan en aan de passagiers Hicham’s situatie en hun rechten en plichten te gaan uitleggen, hen uitleggen dat ze deze uitzetting op hun vlucht kunnen weigeren! Een update zal op deze website verschijnen vanaf het moment dat we meer details hebben!

Maar u kan schrijven, faxen, e-mailen naar de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze beslissingen:

Maggie Deblock

info.maggiedeblock@minsoc.fed.be

02 528 69 00
https://twitter.com/Maggie_DeBlock
https://www.instagram.com/maggiedeblock/

Monsieur Roosemont, Directeur DVZ
Bur_Presse@dofi.fgov.be T02 793 80 31 – 02 79380 30 (FR), Fax
02 274 66 40

#FREEHISHAM
#NONAUXCENTRESFERMÉS

 

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.