Pogingen om weerstanden onzichtbaar te maken: Steun de weerstanden binnen de gesloten centrum

Op 20 juni 2018 blokkeerden 100 activisten een hele dag de bouwplaats van de familie-eenheden grenzend aan 127bis. In het centrum betuigden de gevangenen op verschillende manieren hun steun aan deze beweging: sommigen weigerden te gaan lunchen, anderen schreven berichten aan de militanten om hun solidariteit te betuigen, enz.

In deze context stak een gevangene de gang over en riep: “We hebben vrijheid nodig, we hebben vrijheid nodig!” De bewaker arriveerde en zei tegen hem: “Genoeg, je kalmeert nu, anders…”, andere gevangenen die gewaarschuwd zijn door het lawaai voegen zich al snel bij hem en verzetten zich tegen de bewaker en antwoorden: “Hij heeft het recht, hij doet niets verkeerd”. De reactie van de autoriteiten van het centrum heeft niet lang op zich laten wachten: 4 mensen in de “cachot”! Isolatie is systematisch voor degenen die proberen om een andere boodschap dan die van de autoriteiten te dragen, het is bedoeld om elke vorm van actie te ontmoedigen, om elke vorm van opkomende weerstand binnen de centra te breken.

Wat in het centrum gespeeld wordt, is ook buiten te zien. Als we het hebben over verzet tegen veiligheid en repressief migratiebeleid, of dat nu van binnen of van buite de centra komt, is dat een echte afschrikkingslogica die de autoriteiten toepassen. Een poging om alle steun te verminderen voor acties die er gebeurt in de gesloten centra zichtbaar maakt.

RTBF

https://www.rtbf.be/auvio/detail_operation-not-in-my-name-au-centre-ferme-127-bis?id=2365202

VRT:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/20/tientallen-actievoerders-bezetten-bouwwerf-nieuw-gesloten-centru/

En Foto’s

http://inmyname.be/fr/

  VRIJHEID VOOR ALLEN!!!

 

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.