Rechtbank circus


Regelmatig zijn er rechtbanken die besluiten mensen in gesloten centra in Belgie vrij te laten omdat hun detentie te lang werd, niet gegrond,zonder gevaar voor vlucht enz….
Systematische doen onze autoriteiten daar een beroep tegen (of parket, of vreemdelingendienst of procureur) zonder onderscheid (u zeit geval per geval?).

t betekent voor de gevangenen een verdere opsluiting van 15 dagen voor ze weten of ze eens vrij zullen zijn

Dit was het gevalk voor  Kumar en G

Voor Kumar:

De Kamer van  inbeschuldigingstelling heeft besloten dat hij niet bevrijd mag worden
“20/12/2012 Kumar werd niet vrijgelaten door de Kamer van  inbeschuldigingstelling. Volgens de rechtbank moet Kumar nu in de  gevangenis blijven in afwachting van zijn uitwijzing. Ondanks het feit  dat hij geen paspoort of andere identiteitsbewijzen heeft, zou Europa  hem een identiteit vervaardigd hebben. Een “laissez passer” zou in de  maak zijn, of zou zelfs reeds vervallen zijn! De situatie is zeer  onduidelijk, maar de Dienst vreemdelingenzaken wil hem ten alle prijzen  uitwijzen. Kumar gaat in cassatie tegen het oordeel, maar is erg bang  dat, ondanks alles, de Dienst vreemdelingenzaken er alles aan doet om  hem uit te wijzen, als het moet via allerlei omwegen.” 
http://www.gettingthevoiceout.org/samenkomst-ter-ondersteuning-van-kumar-op-maandag-17-december-2012-om-10u30/
LAATSTE MINUUT: Kumar gaat een tweede uitzettingspoging ondergaan  op 22/12 oproep volgt

En onze Brasiliaanse vriend opgesloten in Merksplas sinds oktober werd vrijgelaten door de rechtbank deze morgen. Hij was verschrikkelijk gelukkig deze morgen!Totdat hem werd verteld dat er beroep werd gedaan tegen die beslissing: hij zal nog 14 dagen opgesloten moeten blijven en  voor een nieuwe rechtbank verschijnen om te weten of hij vrijgelaten  wordt . Na een eerste woede reaktie heeft hij besloten alles terug in handen te nemen en verder te vechten!

http://www.gettingthevoiceout.org/we-leven-hier-als-beesten-en-zelfmoordpoging/

Zijn ze zo gevaarlijk voor hun”openbare orde”?

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.