Uitzettingen ten allen koste 13/04/2014

Sommigen, gedetineerd in de gesloten centra leggen er zich bij neer, anderen blijven vechten.

Sommigen worden zeer snel uitgezet zonder de tijd te hebben enige aanvraag te doen
“We hebben zelfs het recht niet om zich te verdedigen”

Anderen worden 4, 6 , 8 maanden vast gehouden om soms tenslotte vrijgelaten te worden met een orde het land te verlaten: er werd geen laissez passer gevonden…. of…. adminstratieve probleem of….tuti quanti…..

Anderen nog, die met het gerecht te maken hadden, worden zonder consideraties van hun familiale of gezondheidstoestand uitgezet onder dwang.

Een jonge man van 26 jaar,met zware hart problemen (nieuwe kleppen en pontage) heeft zijn tweede uitzettingspoging ondergaan: zij pakten hem uit zijn cel 4 uren voor de vlucht naar Marocco, volledig onverwachts. De dokter van het vlieghaven heeft zijn onenigheid verklaard betreffende het gevaar van die uizetting en wierp zijn verantwoordelijkheid af. De jonge man werd terug naar het gesloten centrum gebracht.

Vreemdelingen dienst wil die man absoluut weg omdat hij voor de rechter was geweest en zelfs in de gevangenis heeft gezeten.Het schijnt dat voor vreemdelingendienst de slechte gezondheid van iemand geen belang heeft voor een ex gedetineerde.

“We hebben niet het recht om een misstap te maken, om een mislukking te ondergaan. Er is geen tweede kans voor ons”

“Waarom roepen ze constant naar de mensenrechten, als die niet meer bestaan? “
En de Guineanen

Na het mislukken van de collectieve vlucht georganiseerd door België naar Guinee op 2014/03/17 , werden de meerderheid van de Guineanen vastgehouden in de detentiecentra .
Anderen werden verder gearresteerd bij Vreemdelingendienst of op openbare plaatsen en geraakten met hen in de gesloten centra . Ze zijn meer dan twintig die wachten en hopen in onze gesloten centra.
Maggie Deblock blijft hen uitzetten, één per één, ondanks een aantal updates over de verdachte laissez passers gepubliceerd op de officiële media Het lijkt erop dat twee “expert onderzoekers ” door Guinee werden aangewezen om een selektie te maken van de uit te wijzen Guineanen! ( de tegenstanders ? )
En als geen Laissez passer kan verkregen worden, wordt de passe partout, de zogenaamde “Europese laissez passer”, gebruikt om toch uit te zetten.

Een tiental guineanen werden dedeporteerd in de afgelopen weken , andere uitzettingen zijn gepland in de komende dagen .

Een 4 maanden zwangere Guinese dame , vervolgd in haar land en verworpen door haar familie omdat zij verliefd was op een jongen uit een andere etnische groep , werd gedeporteerd onder begeleiding van een escorte bij haar eerste uitzettingspoging op 10/04 .

“We hebben geen recht op liefde “

“Iedereen heeft zijn reden om te reizen : politiek, economisch of gewoon om ergens anders te gaan kijken” ……
.
Niemand is illegaal

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.