Vervolg van de collectieve uitzetting van 27/10/2013 : Op verzoek van Peter De Crem , onze minister van defensie ?

31/10/2013
Vorige art hier

Deze informatie werd verzameld op basis van getuigenissen van mensen die uitgezet of opgesloten zijn .

Dertig migranten uit Congo werden naar het gesloten centrum 127 bis gebracht voor voor een collectieve uitzetting op 27/10 naar de RDC : 10 van hen werden daadwerkelijk  uitgezet. De overige 20 waren administratief niet in orde om een uitzetting te ondergaan en zitten nog steeds in het gesloten centrum 127 bis!

De 10 mensen werden uitgezet in een militair vliegtuig met 110 parachutisten, en naar verluidt, Pieter De Crem in persoon!

Aangezien er nog plaatsen over waren in het vliegtuig, zou de minister voorgesteld hebben aan Vreemdelingenzaken om enkele uit te zetten Congolezen mee te nemen.

Het lijkt erop dat sommigen weerstand geboden hebben in het vliegtuig, en dat er geweld gebruikt werd.

Bij aankomst in Kinshasa werden ze overgedragen aan de Congolese autoriteiten met hun asieldossier. Zij werden lange tijd vastgehouden.

Een oproep van Kinshasa op 28/10/2013 om 19:43 :
Hoe was de vlucht : “Ik kan u niets zeggen, we waren met tien en 110 Belgische para’s  in het vliegtuig.”
U bent nu vrij. “Niet echt. Ik kan je niets vertellen…. ”

Ze werden uiteindelijk vrijgelaten.

MAAR de volgende dag zijn soldaten hen thuis komen oppakken. Momenteel zijn er vier mensen onder arrest.

SMS deze 31/10/2013 : “De ANR agenten zijn op zoek naar de kamaraden die uitgezet werden afgelopen zondag, ze moesten vluchten.”

We moeten waakzaam blijven: in juni werd een tweede collectieve vlucht georganiseerd een week na de eerste, na de dossiers van uitzetting te hebben geregeld van hen die niet uitgezet konden worden (20 mensen)!

De vrouwen:

Vijf vrouwen opgesloten in Brugge werden zaterdagochtend 26/10/2013 meegenomen naar het detentiecentrum 127bis. Twee van hen werden uitgezet. Drie anderen zijn teruggebracht op maandag 28/10 naar het centrum van Brugge. Ze brachten meer dan 36 uren door “in een betonnen ruimte, een betonnen bed, een kraan en een toilet. We moesten drinken uit onze handen. Het was verschrikkelijk en heel erg lang, vooral omdat we niet wisten wat er zou gebeuren.”
Een van hen stond niet op de lijst van de gedeporteerden. Ze begrijpt niet waarom ze werd genomen en bleef de hele tijd, 36 uur lang, in twijfel.

Een vrouw van het Centrum 127bis werd vrijgelaten .

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Vervolg van de collectieve uitzetting van 27/10/2013 : Op verzoek van Peter De Crem , onze minister van defensie ?

  1. Ping : Nieuws uit de gesloten centra : | Getting the Voice Out

Les commentaires sont fermés.