“Voor hen zijn we geen mensen, wij zijn beesten die moeten gematteerd worden”

17/07/2017-Oproep uit het gesloten centrum van Brugge “Wie moeten wij aanspreken Mevrouw?”

Slaapzaal en leefruimte gesloten centrum Brugge 2016

15 dagen geleden hebben veertig mensen uit het gesloten centrum van Brugge
een schriftelijk verzoek aan de direkteur van het centrum geschreven. Twee vertegenwoordigers van de gedetineerden hebben de direkteur ontmoet. Ze vragen dagelijks douches en enige bewegingsvrijheid in het centrum. Het probleem is dat ze allen samen in een zaal slapen en dat in de vroege ochtend een aantal mensen wakker worden, anderen niet. Zij stelden voor om de mogelijkheid te geven  voor degenen die vroeg wakker zijn zich naar de levenszaal te laten gaan zodat de anderen verder kunnen slapen. Zij hebben daar nog geen antwoord op gekregen en weten niet wat ze kunnen doen.

“Wie moeten wij aanspreken Mevrouw?”

17/07 gesloten centrum Merksplas : De robocops in het centrum

Het was het einde van de Ramadan. Het was erg warm. De bewoners vroegen  de directeur van het centrum aan te spreken: ze slapen in cellen van 5 personen waar het heel erg warm is, en ze wensten aan de direkteur te vragen om de enige kleine raampje in hun cel s’nachts open te laten voor ventilatie mogelijk te maken. Ze wilden er  ook op wijzen dat de hoeveelheid voedsel dat ze krijgen verre van voldoende is. De directeur  kwam naar de zaal om hen te ontmoeten. Terwijl hij braafjes alle aanvragen opschreef, werd de zaal binnen gevallen door gehelmde en gewapende robocops (ongetwijfeld opgeroepen door de directeur). Sommige robocoffs mikte hun wapens op hen, anderen namen hun knuppels. Vijf gevangenen werden met geweld geknuppeld en in de cachot gezet, waar ze voor 3 dagen bleven. Een van hen heeft nog steeds fysieke gevolgen hieraan.
“We worden behandeld als terroristen”
“Wij  zijn in een valstrik”
“We hebben geen rechten. Zodra we iets,zelfs vriendelijk, geraken we in het cachot. “
“Dit is allemeel illegaal.”
“Wie zijn de criminelen? “
“Dit is wreedheid.”
“Voor hen zijn we geen mensen, we zijn dieren.”
“Moeten we de diensten  voor de bescherming van dieren verwittigen?”
“Wie gaat er ooit naar ons luisteren?”
“Waar zijn de media! “
“De meest bekende advocaat kan niets doen. Francken is boven alle wetten! “

 

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.