Voor wanneer chartervluchten naar Noord-Afrika?“Overeenkomsten aan de gang”

23/02/2016

‘De hele wereld is verzameld in onze gesloten centrum. Noord-Afrikanen, sub-Saharabewoners,Oost-Europeanen, Russen, Aziaten, Latijns-Amerikanen, en zelfs een uit de Verenigde Staten “. Zij zullen worden gedeporteerd dankzij de collegiale samenwerking van de consuls en ambassadeurs van hun land van herkomst, die hen de nodige laissez passer zullen afleveren opdat ze op een vlucht naar hun land kunnen gezet worden
Onder onze vrienden in de gesloten centra zitten een paar Algerijnen in retentie sinds verschillende maanden,zelfs tot 8 maanden voor een van hen! De Algerijnse consul staat stevig op zijn positie en weigert laissez passer af te leveren! ‘Omdat ik wist dat Algerije geen laissez passer geeft,dacht ik dat ik hier een paar dagen zou blijven . Het is al 7 maanden dat ik hier opgesloten ben. Hoe lang gaan ze mij houden? Dit alles op uw kosten! ‘
De Marokkaanse consuls integendeel levert zonder genade laissez passer aan iedereen ondanks het ontbreken van een duidelijke overeenkomst tussen België en Marokko.http://www.libe.ma/Une-histoire-belge-pas-drole-du-tout_a71332.html
Gelukkig zal alles snel worden opgelost: onze ministers Francken, Reynders en Jambon zullen een bezoek brengen aan hun Marokkaanse collega’s op 29 februari 2016 om te proberen de politieke, economische en samenwerkingsovereenkomsten,waarachter ze al een 10 tal jaren smeken eindelijk te tekenen..
‘Migratie en veiligheid zal in het middelpunt van de besprekingen zijn ‘schrijft een Marokkans krant.Lees tussen deregels : de re-entry afspraken die hen in staat stellen om chartervluchten te gebruiken om Marokkanen zonder papieren of asielaanvragers die langs Marokko zijn gekomen om in ons land te geraken uit te zetten.
http://m.hespress.com/politique/295136.html
Vertaling
‘Minister-president Charles Michel, vice-premier en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zal naar Marokko reizen van 29 februari tot 1 maart. Tijdens hun verblijf zullen de ministers hun Marokkaanse collega’s ontmoeten.Migratie en veiligheid zal de kern van de discussies worden.

De Europese staten
Elke staat probeert het meest performante te zijn in zijn uitsluitingsbeleid . Een aantal Europese landen, waaronder de ster van het jaar, Merkel, zijn in een vergevorderd stadium om een ​​re-entry overeenkomst met Marokko te sluiten,een land dat ze al snel trots zal voegen aan haar lijst van veilige landen!http://www.libe.ma/L-Europe-se-bunkerise-Le-Maroc-dit-oui-au-retour-de-ses-migrants-irreguliers-dans-le-cadre-d-accords-bilateraux_a71221.html
Hetzelfde geldt voor Algerije, ondanks de afwezigheid van een conventie door Algerije bekrachtigd tot groot ongenoegen van het nationale kantoor van de Algerijnse Mensenrechten Defensie(LADDH).
http://www.algeriepatriotique.com/article/expulsion-d-algeriens-d-allemagne-la-laddh-sinquiete-0
‘Als conclusie, de Algerijnse organisatie (LADDH) waarschuwt voor de gevaren over de toekomst van de Euro-Mediterrane partnerschap, als gevolg van dit beleid, dat de uitvoer van goederen uit het Noorden naar Algerije gunsten (geschat op 58,33 miljard dollar in 2014 ) tenkoste van de man en de Algerijnse economie “, besluit het persbericht.

Europa
De externalisering van de grenzen en de toekenning van de rol van waakhonden aan de limitrophe landen, het bewaken van de Europese grenzen in ruil voor economische beloften en miljoenen euro’s uit de Europese ontwikkelingsbeurzen,​​is in volle gang.
De gehele Europese beleid, waarvan de prioriteiten van vandaag zijn de bescherming van de grenzen, de reduktie van de migratiestroom aan de buitengrenzen, het beschermen van het Schengengebied, de jacht op “passeurs” , de re-entries bevorderen,de steun verlenen aande buurlanden van EU om beter te kunnen deporteren, zijn in de conclusies van de Europese top die plaatsvond op 18-19 februari terug te vinden.
Geen woord over tragedies op zee noch over levensreddende activiteiten.
http://www.consilium.europa.eu/fr/press/press-releases/2016/02/18-euco-conclusions-migration/

STOP DE OORLOG TEGEN MIGRANTEN!

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.