Audio : Vreemdelingendienst vraagt mij in mijn land te gaan sterven! (FR)

22/08/2013:  Getuigenis van een seropositieve en diabetische dame opgesloten in Brugge:

L’Office des Étrangers ma demandent de rentrer mourir

“Hallo mevrouw,
Ik ben sinds een maand opgesloten in Brugge, ik werd  gearresteerd in Luik.
De autoriteiten zijn van mening dat ik illegaal ben omdat ik een bevel om het grondgebied te verlaten gekregen heb, maar ik was gewoon aan het  wachten naar het verloop van een aanvraag 9ter aan vreemdelingendienst en daarom woonde ik in een opvangcentrum. Ik heb een adres en ben nog altijd  ondersteund door Fedasil .
Dus ik was verrast te worden gearresteerd. De politie die me controleerde heeft, in plaats van naar mijn opvangcentrum en fedasil die verantwoordelijk is van mijn verblijf op het belgische grondgebied te bellen, gebeld naar vreemdelingendienst, die de orde gegeven heeft mij op te sluiten hier in Brugge. Daarom ben ik hier. Vreemdelingen dienst heeft besloten mij vast te houden en voorziet een uitzetting naar mijn land. Hiervoor zullen ze  stappen ondernemen om een ​​reisdocument te hebben voor mij.”

-En je bent ziek . Je hebt twee ernstige ziekten. Wat zou er gebeuren als je terugkeert naar Guinee ?

“Ja, ik ben ziek, het is al meer dan acht maanden dat ik het weet en als ik terug moet naar Guinee moet: … We hebben geen ziekenhuizen die uitgerust zijn, zelfs niet om malaria te verzorgen, dus ik denk voor ziekten waaraan ik leid zeker niet!. Ik weet dat omdat ik daar woonde, ik heb daar  mensen die  deze ziekten hadden toen gesteund. Zelfs voor diarree wordt alleen een mengsel van zetmeel gebruikt om het te doen stoppen, dus vraag ik mij af hoe dit land een tritherapie kan geven voor mensen met die ziekte.

-En ik kreeg te horen dat er weinig voorraden zijn o.a.van die medicamenten in uw land?

-De voorraden zijn dikwijls uitgeput en er zijn heel veel magouille . En soms  zijn  het  geneesmiddelen die worden vervaardigd in Nigeria of China. In feite geneesmiddelen die geen effekt hebben op de ziekte. Dit is gewoon opdat je zou denken dat je  medicijnen gebruikt, maar in feite neem je niets voor de ziekte te bestrijden.

-En u hebt diabeet en moet  insuline meerdere keren per dag nemen?

Ja, ik prik mij 5-6 keer per dag, dus ik heb het nodig. Dit is medicatie die in de koelkast moet worden bewaard. Bij ons is er geen elektriciteit, en dus geen insuline, geen insuline omdat er geen apotheek het risico gaat nemen produkten te bestellen die gaan vervallen. En als het product  in de open lucht met de warmte blijft en je het inspuit is uw dood verzekerd, ik heb het niet uitgevonden. Het is  gewoon niet mogelijk om toegang tot insuline te hebben.

Als je uitgezet wordt betekend dat uw dood?

“Ja, Vreemdelingendienst vraagt mij in mijn land te gaan sterven!”

-En in Brugge hoe het gaat?

“Het gaat zoals iemand die in een gevangenis opgesloten is. We hebben twee kamers met elk 16 bedden, met alle nationaliteiten.

-Heb je belangrijke dingen toe te voegen?

“Ik zeg alleen maar, ik weet dat de Belgische staat zich verdedigt  door te zeggen dat hij niet iedereen kan aannemen.
Maar ik wil niet in België wonen, alleen omdat het België is. Ik wil leven in België of Europa simpelweg omdat het een zaak van leven is voor mij. Het is noodzakelijk voor mij, het is belangrijk voor mij  hier te blijven! Het is geen luxe of iets anders, maar ik moet in Europa  blijven,  in België, Frankrijk, of elders in Europa. Ik moet toegang hebben tot adequate zorg. Ik denk dat het menswaardig niet te veel gevraagd is”

Ce contenu a été publié dans Audio testimonies NL, Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

2 Responses to Audio : Vreemdelingendienst vraagt mij in mijn land te gaan sterven! (FR)

  1. Ping : Vrouwen in detentie centrum van Brugge | Getting the Voice Out

  2. Ping : “Vreemdelingendienst vraagt mij in mijn l...

Les commentaires sont fermés.