Bezoek van een erkende NGO in het gesloten centrum 127 bis op 07/06/2018

We hadden noodberichten ontvangen van gevangenen in gesloten centra en meer in het bijzonder van 127 bis in Steenokkerzeel. http://www.gettingthevoiceout.org/ramadan-in-een-gesloten-centrum-hongerstaking/

Tengevolge repressie en dreigementen van de directie aan het adres van degenen die contact met de buitenwereld en de media probeerden te hebben, waren de oproepen van de gevangenen zeer onvolledig en onsamenhangend.

Een geaccrediteerde persoon ging sommige gevangenen ontmoeten

“Voorbije week heeft er zich een ontsnappingspoging voorgedaan: 2 personen werden onderschept, 1 persoon hiervan werd 48uur in de isoleercel gestopt, de andere persoon zat één week in isoleercel en werd dan uitgezet.”

“de moslimgevangenen hebben geen recht op brood en marokkaanse pannekoeken tijdens het breken van de vasten. Maar ze krijgen wel 4 keer per week pasta ”

” Brood van één maand oud wordt opgediend bij de maaltijd.”

” 3 vrouwen werden gearresteerd in het kader van de legale samenwoonst procedures. Eén werd vrij gelaten omdat ze zwanger is, maar ze heeft het bevel gekregen het grondgebied te moeten verlaten na de geboorte van de baby. De vader is belg.”

” één gevangene zit sinds 22 dagen in een isoleercel zonder venster “.

” Alle gevangenen hebben schrik als de sociaal assistenten hen oproepen.( tickets, bedreigingen dat men hen gaat terugsturen naar hun land, berichtgevingen zoals ” wat doe je hier? je hebt hier niets te zoeken”.”

” De bewakers doden hun tijd door de gevangenen op de zenuwen te werken en ze dagen hen uit met verbale racistische aanvallen om hen zo in isolement te kunnen plaatsen als ze reageren.”

 

En Ramadan in de CRA in Frankrijk
https://collectifsanticra.wordpress.com/2018/06/06/pas-de-ramadan-en-retention/

En ter herinnering

Gesloten centra, Onze Belgische campen. Mei 2018 (Engl) http://www.gettingthevoiceout.org/gesloten-centra-onze-belgische-campen-mei-2018-engl/

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.