Collectieve uitzetting naar Albanië deze 2014/12/17 en vijf nieuwe collectieve uitzettingen door Theo Francken aangekondigd

Sinds meerdere dagen worden Albanezen naar het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel gebracht. Op dinsdag 16/12 zijn de activiteiten van de gevangenen in het centrum opgeschort voor de organisatie van een collectieve uitzetting naar Albanië.
Deze 15/12, zijn 40 Albanezen opgesloten in het centrum, voor sommigen sinds verschillende dagen, voor sommigen in isolatiecellen. Mannen en vrouwen jong en oud. Ze probeerden naar hier te komen uit reislust, om elders anders te gaan kijken, om een beter leven te vinden, om familie te komen bezoeken of als toerist.
Ze werden echter gearresteerd op straat of thuis, anderen werden overgebracht van gevangenissen.

En werden gedeporteerd naar “hun land van herkomst”.

Velen van hen zullen al terugkomen na hun deportatie, omdat hun leven is hier. Het is hier dat ze familie, een baan, een veel beter leven hebben dan in Albanië. Zij kennen de weg naar hier, kennen de trukjes om grenzen over te steken. Indien nodig zullen zij smokkelaars betalen, waarvan de”business” welvarend is, de vraag zijnde zeer sterk om Europa te bereiken.

Zes vollectieve uitzettingen zijn al gepland voor de komende maanden, zegt Francken

http://www.demorgen.be/binnenland/francken-elke-maand-vliegtuig-met-criminele-illegalen-het-land-uit-a2156111/

http://www.demorgen.be/binnenland/illegale-criminelen-met-airbus-land-uit-a2156381/

Wetten en recours

7 oktober 2013 AEDH verzet zich tegen de ondertekening van overnameovereenkomsten in de Europese Unie:
http://www.aedh.eu/plugins/fckeditor/userfiles/file/Communiqu%C3%A9s/R%C3%A9admission%20AEDH%20note%20d%27analyse%2010_2013%2
0FR.pdf

Op 23 oktober 2014 heeft de Raad van State oordeelde dat Albanië geen plaats had op de lijst van de “veilige landen opgericht door Belgie.

Nochtans

Theo Francken wil de verkorte procedure voor de Balkan houden.
De staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken, onderzoekt hoe de verkorte procedure te behouden voor de Balkanlanden, heeft hij gezegd op woensdag op de Belga agentschap. “We nemen nota van de beslissing van de Raad van State en studeren. We zullen kijken hoe verkorte procedures voor de Balkan te behouden,” zei hij zonder verder commentaar.
http://www.lalibre.be/actu/belgique/le-conseil-d-etat-retire-l-albanie-de-la-liste-des-pays-surs-5450f9803570a5ad0edef3e6

Voor een wereld van migratie

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.