De vergeten van de Coronavirus


In deze door de Wereld gezondsheids organisatie erkende tijden van een reëel risico op de verspreiding van covid-19 is het dringend noodzakelijk om alle detentiecentra, hotspots, openluchtgevangenissen, enz. onmiddellijk te sluiten om de verspreiding van covid-19 te voorkomen. 

Gezien de leefomstandigheden in gevangenissen en gesloten centra voor buitenlanders, de onzekerheid die daar heerst, de kwetsbaarheid die het systeem oplegt aan gedetineerden en het feit dat deze mensen in gesloten ruimtes opgesloten zitten, is het duidelijk dat het risico op besmetting in deze plaatsen groter is, wat juist moet worden vermeden.

Personen die worden opgesloten, hetzij in gesloten centra, gevangenissen of een andere plaats van opsluiting, zelfs tijdelijk, moeten onmiddellijk worden vrijgelaten.
Bovendien moet de toegang tot medische zorg vrij en onbeperkt zijn voor alle personen (met of zonder papieren) die naar eender welke gezondheidszorgstructuur in het land gaan.

De afgelopen dagen zijn verschillende gevangenen door de staat gedood tijdens de vele opstanden die in Italiaanse gevangenissen hebben plaatsgevonden. (zie ook https://mob.nantes.indymedia.org/articles/48727).

De gedetineerden eisen hun onmiddellijke vrijlating, amnestie en onvoorwaardelijke toegang tot de gezondheidszorg.  

In Frankrijk is een geval van coronavirus bevestigd in het detentiecentrum Lesquin (CRA) bij Lille.De gedetineerden zijn in hongerstaking en eisen de onmiddellijke vrijlating van alle gedetineerden in het detentiecentrum.https://calaismigrantsolidarity.wordpress.com/2020/03/15/freedom-for-all-liberte-pour-tou-te-s/
Petitie Frankrijk Sluit de detentiecentra!http://chng.it/H5cCj8bTkv

Wij sluiten ons aan bij hun strijd door amnestie te eisen en de vrijlating van alle gevangenen in gevangenissen en detentiecentra. We handhaven onze eis voor hun definitieve sluiting. 

Brand aan alle gevangenissen!

Vrijheid voor iedereen!

Stop de deportatie!


Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Migratiepolitiek, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.