Demonstratie voor het gesloten centrum 127 bis: «Het is geweldig! We zijn niet ALLEEN! »

28/02/2018: Op het moment van grote demonstraties door het burgerplatform voor een ‘meer menselijk beleid’, ontvingen we minder oproepen van burgers die opsluiting van migranten aankondigden.

Maar de Dienst Vreemdelingenzaken blijft mensen arresteren: Albanezen, Erythreërs, Turken, Roemenen, Congolezen, Marokkanen, Algerijnen en zelfs een oude Griekse man (!) zijn de belangrijkste nationaliteiten die aanwezig zijn in één vleugel van een gesloten centrum. Deze retentieplaatsen, erger dan gevangenissen, houden mensen vast die thuis, op straat, op het openbaar vervoer of zelfs op parkeerplaatsen werden gearresteerd.

Een spontane demonstratie vond plaats op maandag 26 februari voor het gesloten centrum 127 bis. De demonstranten riepen op tot vernietiging van de gesloten centra en tot onmiddellijke stopzetting van deportaties. Veel gedetineerden belden ons: ‘Het is geweldig, we zijn niet alleen!’, ‘Het prikkelt ons’, ‘Help ons!’.

SMS-berichten die we hebben ontvangen:
«Hallo, bedankt voor alles, van Mounir en Jiyed» gestuurd door Mounir en Jiyed gearresteerd tijdens de inval op vrijdag 9 februari in de ASBL Globe Aroma http://regularisation.canalblog.com/archives/2018/02/13/36138623.html

«Alstublieft, kunnen jullie mensen mij helpen? Ik ben al negen jaar in België. Ik werd gearresteerd op straat. Ik zit hier al 4 maanden. Ze zijn van plan ons morgen met militair vliegtuig te deporteren. Help ons alstublieft ! »

In het begin konden de gevangenen met de demonstranten praten, maar toen beletten mensen van de beveiliging, nogal nerveus, dat ze dat deden, en dreigden ze met sancties.

Hoewel onze staatssecretaris voor asiel en migratie excelleert in het uitsluitingsbeleid, zijn deze laatste ook Europees. Europa en zijn natie-staten hebben enkele tientallen jaren geleden de beslissing genomen om oorlog te voeren tegen migranten om ‘economische en veiligheidsredenen’, en ze gebruiken alle mogelijke middelen om dat doel te bereiken. Ongeacht de doden in de Middellandse Zee en aan de grenzen, ongeacht de gemaakte afspraken met dictators, ongeacht het lot van gedeporteerden, ongeacht de Conventie van Genève, de universele mensenrechten, ongeacht deze samenwerking die een vorm van valuta is om mensen terug te sturen naar de dood, retentie, kampen of een leven vol ellende.

Dit is globalisering; de vrijheid van verkeer voor kapitaal en de uitsluiting / deportatie van verbannen mensen die vluchten voor rampen veroorzaakt door onze oorlogen en met onze wapens, of hongersnood en onzekerheid veroorzaakt door dezelfde globalisering.

 

NIEMAND IS ILLEGAAL!

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.