Razzia’s, vrijlatingen en uitzettingen: Laatste nieuws 14/03/2018

In de afgelopen weken worden de razzia’s op parkeerterreinen en treinstations overal in België hervat. Verschillende gastheren nemen contact met ons op om de vaak gewelddadige arrestatie en / of de opsluiting in een gesloten centrum van een van hun gasten te melden. Een minderheid van hen zal na enkele maanden detentie worden vrijgelaten, de meerderheid zal in de Dublin-landen worden uitgewezen. Sommige Soedanese gedetineerden worden nog steeds geconfronteerd met deportatie naar hun land van herkomst en werden door Vreemdelingendienst intens ondervraagd om het gevaar voor hen van een terugkeer naar Soedan te definiëren.

Vrijlatingen

Een aantal van de opgeslotenen (een tiental op deze datum) werden deze dagen vrijgelaten, voornamelijk vanwege procedurele fouten, omdat Vreemdelingendienst de opdracht om het grondgebied te verlaten niet correct formuleerde. Vreemdelingendienst gaf er de voorkeur aan hen vrij te laten in plaats van het gezicht te verliezen tijdens een beroep ingediend door de advokaten.
. (zie de gunstige uitspraken van advocaten van de RVV http://www.rvv-cce.be/nl/actua/toepassingsgebied-van-terugkeerrichtlijn-en-dublin-iii-verordening

Een voorbeeld: “Het is een procedurele fout. Toen hij tijdens zijn tweede arrestatie terugkeerde naar het centrum, moest hij een Bevel grondgebied te verlaten ondertekenen waarin hij een terugkeer naar zijn Dublin land vermeldde, behalve dat zijn Dublin nooit werd bevestigd en hij dus niet kon worden uitgewezen. Vreemdelingendienst heeft misschien zijn fout begrepen en wilde absoluut hiervoor niet voor een rechtbank verschijnen “.

Dublin

De omstandigheden van hun opsluiting zijn zo moeilijk dat de meerderheid van de gedublineerden uiteindelijk de uitzetting aanvaarden naar hun Dublinland, zonder te weten wat de autoriteiten van dit land voor hem besluiten. Ze zouden uiteindelijk kunnen worden uitgezet naar het land waarvan ze gevlucht zijn. Dit is waarom velen terugkomen na hun uitwijzing naar Italië, Nederland, Duitsland, Noorwegen … .om nog steeds naar het Verenigd Koninkrijk te proberen te geraken.

Ze zijn 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar lang meerdere landen overgestoken, hebben duizenden km afgelegd en het is noch een gesloten centrum, noch de intimidaties en repressies, noch de Europese migratiewetten die hen zullen stoppen.
De Dublin-verordening komt neer op het verzenden van de hete aardappel naar een ander land, maar lost hun situatie niet op. Er zijn debatten gaande met zeer tegengestelde voorstellen: versterking van het Dublin-systeem of aanpassing van de voorschriften door sommige parlementariërs.

Arrestaties op straat, in het vervoer, thuis, op luchthavens

Veel arrestaties van Marokkanen, Algerijnen, Pakistani, mensen uit sub-Sahara … op straat, op trams en treinen thuis, op luchthavens … gaan verder. De Algerijnen lijken, volgens onze contacten, op dit moment de bevoorrechte nationaliteit van Vreemdelingendienst te zijn ….. Verwittig uw Algerijnse vrienden!

“Hier is het internationaal”, zegt een gevangene.

Een man sinds meer dan 10 jaar in België riskeert een uitzetting naar zijn land van herkomst:
“Ik ken mijn land niet meer. “Vanwege jullie” integratie “spreek ik nauwelijks nog Arabisch!”

In België sinds 2011, 15 dagen geleden gearresteerd op straat in Brussel: “Het is niet eerlijk mevrouw.We zijn zeer kwaad maar we nemen het op ons! “Tot de dag waarop? !!!!!

Acties

In alle Europese landen mobiliseren en strijden groepen migranten ,zonder papieren en burgers, tegen dit migratiebeleid en eisen de afschaffing van de Dublin-verordening, en de vrijheid van verkeer.
Het Europese migratiebeleid moet in heel Europa worden bestreden door middel van demonstraties, acties en debatten. … … Alle middelen zijn goed om deze vrijheid van beweging te eisen.

Sommige bewegingen onder anderen in Europa:

France: https://www.facebook.com/CISPM-Coalition-Internationale-des-Sans-Papiers-et-Migrants-339882146184374/
https://collectifsanticra.wordpress.com/2018/03/08/ecoutez-les-cris-des-muets/
Royaume-Uni: https://detainedvoices.com/
https://enddeportations.wordpress.com/
Allemagne:https://www.proasyl.de/
Allemagne: https://refugeestruggle.org/en
http://www.thevoiceforum.org/
Italie: https://hurriya.noblogs.org/
Pays Bas: http://wijzijnhier.org/who-we-are/
Grèce/Lesbos: http://musaferat.espivblogs.net/en/2018/03/13/statement_of_5/

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.