Dubbele steunavond tegen grenzen

 

Steunavond voor het Comité des Femmes Sans-Papiers en voor mensen opgesloten in gesloten centra
Het Comité van vrouwen zonder papieren verenigt verschillende vrouwen van verschillende afkomst, vaak alleenstaand, gezinshoofden, zeer kwetsbaar en blootgesteld aan alle vormen van uitbuiting en geweld. Zij zijn in de strijd om de specifieke problemen van vrouwen zonder papieren tot uitdrukking te brengen en hun rechten op te eisen.

Getting the Voice Out is een collectief dat strijdt tegen gesloten centra en deportaties, ter ondersteuning van de eerste gedupeerden.
Gesloten centra zijn gevangenissen waar migranten en mensen zonder papieren administratief worden vastgehouden met het oog op hun uitzetting.

Tijdens deze avond zullen de twee collectieven hun krachten bundelen om het steeds repressievere Belgische en Europese migratiebeleid, de detentie- en deportatiemachine en het systeem van grenzen waarin dit onderdrukkende, racistische en koloniale beleid is ingebed, aan te klagen.


Ontmoet ons op vrijdag 12 mei in de Poissonnerie om onze solidariteit te betuigen met allen die strijden tegen de grenzen!

Programma :

18:00 – Opening
18:30 – Discussie
19:30 – Lunch
20:30 – Optredens
aanvang van de concerten
21:00 – Orel
22:30 – Gemiddeld
23:30 – Cheapjewels & Le Talu
00:30 – DJ’s
02:00 – Einde van de avond

La Poissonnerie : 214 rue du Progrès, Schaarbeek

Gratis eten
Kinderen welkom
Gratis toegang (breng cash $$ mee)
De opbrengst van de avond wordt verdeeld tussen het Comité des Femmes Sans-Papiers en het collectief Getting the Voice Out. Voor deze laatste zal het geld vooral gebruikt worden om mensen die in gesloten centra vastzitten een telefoonherstelbeurt te geven.

Geen racisme, seksisme, homofobie, transfobie, geen fascisten, geen hooligans!

Geen grenzen, geen naties, vrij verkeer.

 

Ce contenu a été publié dans Nieuws van elders. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.