Een zeer woelige week in het gesloten centrum van Vottem

25/06/2018 : ” Donderdag hebben 4 Albanezen in de gele vleugel de vensters stuk geslagen om te ontsnappen. Dit heeft veel lawaai veroorzaakt en we zijn met zijn allen, een tiental arabieren, gaan kijken en waren heel opgewonden. Eén Albanees is kunnen vluchten. De andere 3 werden in isoleercel geplaatst. Eén van hen die verwond geraakt is werd naar de beveiligde vleugel gebracht. De andere is de volgende dag uitgezet.”

« Het was heftig: we wilden allen weg”

De volgende dag (als ik goed begrepen heb) zijn er twaalf in de isoleercel gestoken omwille van “deelname aan ontsnapping…”

Vandaag weet onze tussenpersoon niet hoeveel er nog in de isoleercel zitten, daar geen enkel contact mogelijk is.

Hem werd gezegd dat hij ook naar de beveiligde vleugel zou verplaatst worden van het moment dat er plaats is. Men heeft hem ook gezegd dat het heel goed is dat hij geen advocaat heeft, zodat ze met hem kunnen doen wat ze willen.

Hij vraagt om hulp en is teneergeslagen.

27/06/2018 : Een vriendin van één van de gevangene waarschuwt ons: haar vriend zit al 22 dagen in de isoleercel. ” Dit is niet normaal, hij heeft enkel recht om één uur op de koer te gaan in een kooi. Waar zijn de mensenrechten?

28/06/2018 : En deze ochtend is een man die in vottem verbleef erin geslaagd om te vluchten tijdens de tocht naar de rechtbank. Hij loopt nog steeds rond….

VRIJHEID VOOR ALLEN!

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.