De communicerende vaten. Balans…15/07/2018

Voor elke 10 migranten die in Groot-Brittannië geraken, voor elke 10 migranten die door Vreemdelingendienst werden opgesloten, komen er 20 nieuwe aan op het Noordstation. Dit zijn de communicerende vaten! Dat is de wet van vraag en aanbod in deze kapitalistische wereld.

Het Noordstation is het verplichte tussenstop geworden op hun migratieroute, om hun vrienden te vinden, om deel te nemen aan dit migratieavontuur, om een doorgangsweg te vinden, om een kleine baan te vinden, om genoeg te eten, om onderdak te vinden voor de nacht…..

Van december 2017 tot mei 2018 (5 maanden) ontvingen we 80 meldingen van mensen die opgesloten zaten: http://www.gettingthevoiceout.org/gastherenvrouwen-hun-gasten-en-het-beleid-10052018/

Van 15 mei tot 15 juli (2 maanden) doen we het beter:
Totaal aantal gemelde aanhoudingen van 15 mei tot en met 15 juli: 98
Deze toename is te wijten aan de betere medewerking van de burgerplatform en gettingthevoiceout, maar ook aan de jacht op de migranten die crescendo gaat.
Gedetineerden doen verslag van razzia’s in het hele land, vooral op parkeerterreinen, in havens en op stations.

Niet-limitatieve lijst van de verschillende razzia’s :

26/04 Waremme, 03/05 Noordstation, 03/05 Gent, 10/05 Noordstation, 16/05 Noordstation, 16/05 Wetteren, 22/05 Thieu, 22/05 St Ghislain, 23/05 Asse, 27/05 Noordstation, 31/05 Zeebrugge 17 arrestatie, 31/05 Thieu, 04/06 Noordstation, 13/06 Noordstation

De nationaliteiten die door het Vreemdelingendienst zijn gekozen : Soedanezen, Eritrees, Ethiopiërs, Irakezen, Libiërs, Syriërs, Egyptenaren ……

Minstens 49 van de 98 gedetineerden werden in België of in een Europees land vrijgelaten.

23 van hen zijn na enkele weken (tot 12 weken) vrijgelaten
26 andere werden teruggestuurd naar hun Dublin-landen. Verreweg de meesten van hen kwamen in de dagen die volgden terug in België .
Dublin terugkeer: Denemarken 1, Roemenië 1, Zwitserland 6, Nederland 2, Frankrijk 4, Duitsland 7, Italië 4, Noorwegen 1

Deze cijfers tonen aan dat de Dublinverordening , waarvan de enorme kosten (arrestaties, opsluitingen in gesloten centra, repatriëringen, enz. wordt gedragen door de gemeenschap  nul doeltreffendheid heeft.

35 personen worden nog steeds vastgehouden, sommigen reeds meer dan 3 maanden en worden verder bezocht door hun gastfamilies.
14 families gaven geen nieuws meer over hun protégés, waarschijnlijk omdat ze werden vrijgelaten of gedeporteerd zijn naar een Dublin-land.

En vergeten we niet de migranten zonder papieren die bij hen thuis zijn gearresteerd, op het openbaar vervoer, op Vreemdelingendienst, reizigers die op luchthavens zijn gearresteerd om administratieve redenen en die als “ontoelaatbaar” worden beschouwd, en asielzoekers die in toenemende mate worden vastgehouden in het detentiecentrum Caricole.

Woorden van een gedetineerde in het gesloten centrum 127 bis op 14/07/2018 :
“Er is overbevolking in de vleugels gereserveerd voor mannen. Veel aankomsten in de afgelopen 2 weken en veel mensen gearresteerd toen ze naar Vreemdelingendienst gingen.
Sommigen bevonden zich in open centra en ontvingen geen informatie over de redenen van hun aanhouding. »

Sinds de wereld draait, zijn er migraties geweest.
Hoe meer obstakels, barrières, militairen, hoe aantrekkelijker Europa zal lijken.

OPEN DE GRENZEN

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.