Epileptische aanvallen en hongerstakingen in detentiecentrum 127 bis 14/05/2018: UPDATE

Update 23/05

Sinds 11/05/2018 zijn gevangenen in hongerstaking in gesloten centrum 127bis. Moslims zijn verzameld in een vleugel voor de Ramadan-periode
Externe verenigingen hadden voorgesteld voedsel te leveren tijdens de periode van de Ramadan, die begint op 16/05/2018.
Ze hebben op 15/03 geleerd dat dit door het management zal worden verboden.
Zij interpreteren dit verbod als “een achterdeur om Ramadan in het centrum te verbieden en een gebrek aan respect voor hun religie” en zijn een hongerstaking begonne op 15/05.

– respect voor hun religie en Ramadan
-De toestemming aan bevriende verenigingen om aangepast voedsel aan te bieden in het centrum
– Toegang tot de keuken in het centrum om hun maaltijd te bereiden!

Op 23/05 is de situatie explosief: sommige stakers zitten in de “cachot”. Anderen blijven ons bellen om de situatie in het centrum aan te klagen: junk food, beledigingen van bewakers, misbruik.

Een man die al 15 dagen in hongerstaking is, heeft verschillende epileptische aanvallen gehad. Hij bevindt zich momenteel in een medisch isolement. Mensen kunnen het niet zien en geen contact: ‘ze zullen hem laten dood gaan?’, vertellen de gevangenen ons!

Oproep aan artsen, parlementariërs, NGO’s en tu quanti om te gaan kijken ……

We zijn ZEER bezorgd!

————————————————————————————————————————————–

Update 18/05

Brugge: De mensen hadden afspraak met de direktie om het bezoek van een Imam , waarop ze recht hebben volgens het reglement. Geen nieuws hierover!

Merksplas:   “Wij zijn opgesloten in onze kamers van 22uur 30 tot 8 uur s’morgens.
Het eten krijgen we om 21u30 en we moeten de refter verlaten om 22u15. We krijgen  koude soep en degen. Afschuwelijk, niets te maken met de Ramadan”.” wij zijn gisteren in staking geweest en de direktie heeft ons gezegd : we zullen vrijdag zien (vandaag(. We vragen respekt voor onze religie

127 bis:Heel moeilijk informaties te vinden omwille van de censuur.Volgens sommigen zijn ze met 17 in hongerstaking waarvan 8 in de cachot, volgens anderen heeft de direktie beloften geddan waarop ze nog altijd wachten. De epileptische man is nog altijd in honderstaking en is 10 kilos vermagerd.Een dakter komt hem dagelijks bezoeken en hij krijgt nu zijn medicatie.

Appel à aller leur dire bonjour au 127 bis lors de leur préau quotidien de 15 h à 17 h.

————————————————————————————————————————————-

Epilepsie :

Een man in het 127 bis gesloten centrum verkeert in een zorgwekkende gezondheidstoestand en lijkt geen zorgen te ontvangen.
Na een hersenoperatie moest hij gedurende enkele maanden gerevalideerd .Hij moest hij terug leren lopen en praten. Na deze revalidatie moest hij gedurende 10 jaar verder ee follow up krijgen en een anti-epileptische behandeling ondergaan. Hij begon zijn leven als zonder papier en werkte een paar uren in een pizzeria van een vriend om in zijn levensonderhoud te voorzien. Hij werd 80 dagen geleden gearresteerd op het werk en opgesloten in 127 bis detentiecentrum.
Hij onderging een eerste uitzettingspoging op 09/05/2018 die hij weigerde – de arts in het centrum had een certificaat “Niet geschikt om te vliegen” afgegeven, maar
Het centrum verzocht om een nader onderzoek door een neuropsychiater die een “Fit to fly”-certificaat had afgegeven.
Sindsdien eet hij niet meer en krijgt hij zijn epileptische medicijnen niet meer.
Hij had drie epileptische aanvallen in het centrum. Het enige antwoord van de medische dienst lijkt te zijn geweest: In geval van een nieuwe crisis wordt hij geïsoleerd. De co-gedetineerden weigeren hem te isoleren en willen niet dat hij zonder hun toezicht aan zijn lot wordt overgelaten.
Zijn medegevangenen waarschuwen ons:
13/05 SMS ontvangen: ” Bjr Madame, c 2:17h in het centrum. Er is een Marokkaan die lijdt aan een ziekte (epilepsie). Hij deed hier in B een operatie in zijn hoofd
en nu heeft hij vier dagen niet gegeten en vandaag heeft hij helaas een epileptische aanval gehad. Eerlijk gezegd was ik geschokt toen ik hem zo zag… ze belden niet eens een ambulance of iets dergelijks. Hij werd naar de medische dienst gestuurd… het is onmenselijk… Helpt u ons alstublieft! ».
Hij wil niet en kan niet terug naar zijn land waar hij heeft geen middelen om medische follow-up te betalen, heeft een advocaat nodig en vraagt om ondersteuning om bij ons te kunnen blijven.

Hongerstakingen

Sinds 11/05 zijn 17 gevangenen in hongerstaking. Hun eisen zijn niet gehoord door de direktie van het centrum, en de medische dienst schittert door hun afwezigheid.
Hun claim blijft bestaan:
-Respect voor hun godsdienst en de Ramadan
-Toelating aan verenigingen om aangepaste voeding te verstrekken in het centrum
-Toegang tot de keuken in het centrum om hun maaltijden te bereiden!
http://www.gettingthevoiceout.org/ramadan-in-een-gesloten-centrum-hongerstaking/

SOLIDARITEIT

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.