Ramadan in een gesloten centrum /hongerstaking

127 bis 11/05/2018
Vandaag beginnen 30 gedetineerden met een hongerstaking in het 127bis detentiecentrum.
Externe verenigingen hadden aangeboden om voedsel te leveren tijdens de Ramadan periode die begint op 16/05/2018.
Ze hebben vanochtend vernomen dat dit door de direktie verboden zal worden.
Zij interpreteren dit verbod als “een achterdeur om de Ramadan in het centrum te verbieden en een gebrek aan respect voor hun religie”.

Zij besloten vandaag in hongerstaking te gaan en te eisen:
-Respect voor hun godsdienst en de Ramadan
-Toelating voor vriendenverenigingen om aangepaste voeding te verstrekken in het centrum tijdens de Ramadan periode
-Toegang tot de keuken in het centrum om hun maaltijden te bereiden!

13/05/2018
Sommige gedetineerden besloten tot maandag 14/05 te wachten om te ‘discussiëren’ met de directeur van het centrum. 16 van hen blijven in hongerstaking

En SMS vanochtend van 13/05: Bjr Madame, c 2:17h in het centrum. Er is een Marokkaan die lijdt aan een ziekte (epilepsie). Hij deed een operatie hier in B in zijn hoofd en nu heeft hij 4 dagen niet gegeten en vandaag had hij helaas een epileptische aanval, eerlijk gezegd was ik geschokt toen ik hem in deze staat zag… ze belden niet eens een ambulance of iets dergelijks. Hij bracht het naar de medische dienst… het is onmenselijk… Helpt ons alstublieft!!

Elk jaar protesteren gevangenen tijdens de Ramadan tegen de organisatie van de Ramadan in de als gesloten centra, waar de maaltijden volstrekt ontoereikend zijn en bij zonsondergang en zonsopgang regelmatig tot brood worden gereduceerd. Verwarmde deegwaren veroorzaakten een aantal jaren geleden heel wat gezondheidsproblemen. Blijft het nog altijd dezelfde wil van de autoriteiten om een laagje repressie toe te voegen? Een beetje meer respectloze behandeling?

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.