Gekende opsluitingen in detentiecentra, gedurende het weekend van 30/08/2021

Gekende opsluitingen in detentiecentra, gedurende het weekend van 30/08/2021
 
Hij heeft de Spaanse nationaliteit sinds 10 jaar, maar is van Marokkaanse afkomst. Hij werd gearresteerd in Gent en naar het gesloten centrum gebracht omdat hij zijn papieren niet bij zich had.
 
Een man, Roemeens, leeft op straat met zijn vrouw en 2 kleine kinderen. Hij werd gearresteerd en werd naar het gesloten centrum gebracht omdat hij zijn papieren niet bij zich had en kleine “ordeverstoringen” beging (winkeldiefstal). Zijn Belgische vrouw en kinderen werden door de jeugdhulpdienst naar een ziekenhuis gebracht. 
 
Een man verblijft al 15 jaar in België en heeft 2 Belgische dochters. Hij had een wettelijk arbeidscontract. De politie kwam hem op het werk halen en na inbeslagname van zijn papieren (wegens een oude veroordeling) werd hij in een gesloten centrum gestopt.
 
Met deze willekeurige en duidelijk racistische arrestaties is er een toename van het aantal mensen dat in detentiecentra wordt vastgehouden. 
 
Veel van de gedetineerden zijn wanhopig. Zij hebben inderdaad een uiterst moeilijk leven gehad. Wij horen dat zij “flippen” in deze onzekere situatie. Zij hebben duidelijk psychologische en zelfs psychiatrische hulp nodig.
 
Vele gedetineerden hebben kinderen die in België erkend zijn en dreigen te worden uitgewezen naar hun “land van herkomst”. Vele kinderen zullen zo  zich zonder vader of moeder bevinden, wat hun ontwikkeling niet ten goede zal komen. 
 
Wat de opsluiting van de ouders betreft, antwoordt het Vreemdelingendienst in één van de dossiers “contacten met familie en vrienden kunnen worden onderhouden door korte bezoeken of moderne communicatiemiddelen! WAT EEN SCHANDE!
 
De opsluitingen gaan door, leiden tot onmenselijke situaties van onuitsprekelijk lijden en wekken blijkbaar bij geen van de verantwoordelijken verontwaardiging op. 
 
 
 
Wij zijn allen verantwoordelijk! 
 
NIET IN ONZE NAAM! NIET IN ONZE NAAM
 
NEEN aan de detentiecentra en de deportaties
 
PAPIEREN VOOR IEDEREEN OF IEDEREEN ZONDER PAPIEREN
 
 
En dringende hulp nodig

-OPLADEN VAN DE TELEFOONS voor gedetineerden in gesloten centra

We ontvangen veel verzoeken voor het opladen van telefoons van mensen die in gesloten centra worden vastgehouden. Vaak is hun telefoon de enige manier om contact op te nemen met de buitenwereld, of het nu gaat om hun familie, vrienden, advocaat of om publiekelijk te informeren over hun situatie.
Of hun arrestatie nu plaatsvond onderweg tijdens hun migratiereis, in hun huis. Of hun familie en vrienden hier zijn of in hun thuisland, het is cruciaal voor hen om hen te kunnen waarschuwen en met hen te communiceren. Zonder uw steun zouden ze daartoe vaak niet in staat zijn.

U kunt deze gedetineerden steunen door een Lycamobile van 10 euro te kopen bij uw kruidenier, nachtwinkel of boekhandel. Stuur ons de pincode die op de herlaadbeurt staat, per e-mail op gettingthevoiceout@riseup.net of per SMS op 0032(0)484026781. Wij sturen dan de code naar de gedetineerden die er om gevraagd hebben. Als het voor u gemakkelijker is, kunt u ook betalen, of nog beter een doorlopende opdracht van 5, 10, 20 euro of meer instellen op de speciaal daarvoor gecreëerde bankrekening:

Collectif Contre Les Expulsions
Banque Triodos BE58 5230 8016 1279 BIC: TRIOBEBB
Communicatie: Lyca

Verspreid de boodschap om je heen! Dank u wel!

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.