Hoe Maggie haar statistieken opstelt om haar populariteit te verhogen bij een electoraat dat zij manipuleert

Eerst een opmerking: Wij krijgen momenteel heel weinig informatie van de gevangenen over de situatie in de centra. Het is pas na hun vrijlating of hun uitzetting dat de tongen loskomen en ze bereid zijn hun getuigenissen door te geven.

Het lijkt erop dat in de meeste centra de cipiers een nieuwe opdracht gekregen hebben: vriendelijk en beleefd zijn.

“Er zijn er zelfs die glimlachen, maar het is zo’n glimlach waarbij je alleen je tanden laat zien. Het is nep.”

Anderzijds, na de dood van de jonge Ivoriaan in het gesloten centrum van Brugge, de daaropvolgende hongerstakingen in verschillende detentiecentra en de opeenvolgende ontsnappingen, werden de veiligheidsmaatregelen in sommige centra versterkt .

Maar de deportatiemachine blijft goed geolied, en het aantal uitzettingen is industrieel:

“In ons centrum zijn er elke dag een tiental die vertrekken en een tiental anderen die toekomen.

Een Congolese zei ons : “Er is een dictatuur in jullie land. Nu begrijp ik waarom er een dictatuur heerst in Congo: het zijn jullie die deze dictatuur hebben geïmporteerd en jullie blijven die natuurlijk steunen.”

Massale arrestaties:

De arrestaties vinden plaats zonder enige coherentie of ethiek in alle mogelijke stadia van het migratietraject. Het zijn de cijfers die tellen!  Verder lezen hier….

Bevelen om het grondgebied te verlaten zonder beperkingen

Als de centra vol zitten en de deportaties op hun maximum zijn, hoe kunnen de statistieken dan nog beter, vraagt Maggie zich af ? Lees verder hier…

Opsluitingen,een essentieel beleidsinstrument voor Super Maggie

En nu maar hopen dat de gesloten centra gevuld blijven, met een maximale turn-over om de opsluitingsstatistieken hoog te houden! Lees hier verder…

De Asielaanvragen: een gerechtelijke procedure om in te perken, te verminderen, komaf mee te maken.

Vreemdelingenzaken registreert de asielaanvragen en voert voorafgaand onderzoek voor ze het dossier naar het CGVS. Verder lezen hier….

De procedure Dublin 2: het zwarte gat van Maggie

Dienst Vreemdelingenzaken maakt zonder scrupules gebruik van de Dublin-procedure om nieuwe asielaanvragen te voorkomen, en om een stijging van het aantal uitzettingen en zelfs opsluitingen te bewerkstelligen! Lees hier verder…..

De ronde langs de ambassades: een rondje Russische roulette.

Om te kunnen deporteren heeft Vreemdelingenzaken een laissez-passer (doorlaatbewijs) nodig van de ambassade van het land van herkomst. Vreemdelingenzaken doet er alles aan om dit te bemachtigen,en soms in strijd met de wet (de wet is de wet, maar niet voor iedereen!). Lees hier verder……

Uitzettingen, een doel op zich, een symbool voor de kiezers

Uitzettingen aan eender welke prijs om de cijfers te doen stijgen! Deportaties zijn dagelijkse kost en worden gebanaliseerd in de centra: “Binnenkort is het mijn beurt, mevrouw.”  Lees hier verder…..

Collectieve uitzettingen : industriële uitzettingen,onder toezicht van Maggie en Europa (Frontex): Lees hier……

Ontsnappingen en vrijlatingen, goed bewaard geheimen..:   We vinden er niets van terug in de gepubliceerde statistieken!  Lees hier verder…..

 

Conclusie: Maggie past een zeer industriële visie toe van onderdrukking en terreur tegen migranten wat ze weergeeft in cijfers en nog eens cijfers. Alles is goed om mooie rapporten te maken, mooie grafieken, doorspekt met holle zinnen en schokkende uitspraken. Haar gevoerde “beleid” is in strijd met de menselijkheid, en soms in strijd met het recht. Haar beslissingen zijn arbitrair, en plaatsen de mensen in kafkaiaanse situaties, waarbij heel wat belastinggeld over de balk gegooid wordt. Want dat is de prijs van haar populariteit. Maar haar houding is er één van “who cares”? Elke gelijkenis met een bankier (net voor de crash) is puur toevallig. 


Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, News from the centres. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.