Hongerstaking in gesloten centrum 18/10/2016

Er zijn meerdere personen in hongerstaking gegaan in de gesloten centra:

– een jonge Afgaan opgesloten in 127 bis sinds 11 maanden (arrestatie 01/12/2015) is in hongerstaking sinds 12 dagen!

– een Palestijnse activist is 13 dagen in hongerstaking. Hij was in 127 bis toen hij zijn hongerstaking startte, ze hebben hem geprobeerd om hem te dwingen om te eten volgens zijn mede-gevangenen, wat hij geweigerd heeft. Ze hebben geschreeuw en slagen gehoord….vervolgens is hij naar Merksplas overgebracht waar hij zijn hongerstaking in volledige afzondering verder zette. We zijn op zoek naar een arabische activist om te proberen contact met hem op te nemen.

– een man die sinds 6 maanden opgesloten zit en getrouwd is met een belgische vrouw en vader van hun kind (de DNA testen hebben dit bevestigd) en een toekomstig kind zal in februari geboren worden, zal woensdag uitgezet worden naar Iraaks Koerdistan (waar alles heel goed gaat volgens de informatie) via Turkije met een Europees “Laisser-passer”!

– Sow, de Guineaan die samen met zijn 11 andere kameradn tijdens een razzia in de beveiligde cel van Vottem is geplaatst, vleugel waar de gevangenen in volledig isolement leven en omringd zijn door prikkeldraad, een gevangenis in een gevangenis, waar de “gevaarlijke criminelen”, de “bezetenen”… en “militante activisten” geplaatst worden!

En dat Francken niet komt zeggen dat het oude “criminelen” zijn. Neen,geen één van hen heeft ZIJN openbare ordre verstoord! Maar ze zijn illegalen!!!

En laten we niet meer praten over de rechten van de man en van de kinderen aub en niet over die van de vrouw ook niet!
Het Facisme zegeviert op volle toeren!

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.