“Ik zal nooit meer een voet zetten op uw grongebied”

Getuigenis 19/03/2017

Dag,
Op Dinsdag 14 maart 2017 werd ik gearresteerd aan de luchthaven van Charleroi Zuid omdat ik mijn datum van toelating op mijn Visa overschreden had (90/180 clause, dat ik niet kende en niet op mijn vignet geschreven is)? Zij hebben mij gebracht naar het gesloten centrum de caricole zoals een crimineel. Schande aan de Belgische autoriteiten,schande aan het Belgische volk.

Ik heb 36 uren opgesloten gezeten. Ik heb mijn ticket willen betalen om zo snel mogelijk naar huis terug te kunnen, ticket dat  voorzien was op 18 maart door het centrum.. Na discussie met de sociaal assistente, heb ik haar gevraagd zo snel mogelijk een vlucht te vinden naar om het even welke stad in Marokko. Dat blijft mijn thuis en het stoort mij absoluut niet in eender welke stad te belanden.

De  misbehandelingen van de flikken,hun manier om ons te ondervragen en tegen ons te praten hebben mij pijn gedaan Eigenlijk nemen ze de mensen voor criminelen!Mijn bloeddruk is gestegen tot 15,5, daarna 16,5  de tweede dag en 18 de derde dag.Nu ben ik thuis en  heb dit evenement nog steeds niet verteerd. Ik  heb tenminste een dak, mijn land is niet in oorlog.

Het groot probleem zijn asielaanvragers die  mentaal, psychisch en ook fysisch daaronder te lijden hebben. Ik heb met hen gepraat en ik denk dat de Belgische staat en Vreemdelingendienst haat zonder limiet aan t’onderhouden zijn en zelfs misschien nieuwe terroristen ceereren, zonder het te beseffen. De mensen slapen niet, eten niet.Hun enige zorg is te worden vrijgelaten en een nieuw leven te beginnen , een beter leven dan wat ze achter de rug hebben.

Om te eindigen , ik zal persoonlijk proberen nooit meer een voet op uw grondgebied te zetten.
Ik ben vergeten te melden dat er ook een vrouw van 70 jaar en een  diabetische vrouw van 57 jaar was. Er was ook een jongen van 17 jaar en een kind van 8 jaar.

Dank u en veel moed!

Ahmed

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.