Keten deportaties 12/05/2015

Sinds de voorziene collectieve pogingen tot uitwijzingen eind april en begin mei geannuleerd werden, schijnt de dienst Vreemdelingenzaken deze mislukte uitwijzingen van Congolezen die hier zijn opgesloten te vervangen door uitwijzingen met normale vluchten vanuit Zaventem.

Sommigen onder hen hebben geen paspoort, werden niet aan de ambassade voorgelegd en hebben geen doorlaatbewijzen bij hun uitwijzingen. Reeds in het verleden waren er bij de uitwijzingen onregelmatigheden die volgens de wet als “illegaal” kunnen worden bestempeld. Sommige van deze uitgewezen zijn belangrijke politieke tegenstanders en worden zonder medelijden aan dictatoriale regimes uitgeleverd. Voorbeeld van een opposant opgesloten in Nederland en uitgezet met de collaboratie van de Belgische staat en SNAirlines http://aprodec.blog4ever.com/expulsion-de-mathieu-ngudjolo-la-procureur-pres-la-cpi-et-letat-hollandais-complices-de-joseph-kabila

Andere gemelde pogingen tot uitwijzingen zijn deze week voorzien. Het gaat om Nigerianen op de vlucht voor Boko Haram : Zij hebben deze vervolgingen niet kunnen bewijzen voor het CGVS.

Zo gaan de systematische repressies op ballingen verder, door de sluiting van de grenzen, de jacht op de smokkelaars en de deportaties van vrouwen en mannen die hier sinds jaar en dag leven, en die kiezen om hier te blijven leven of anderen die vluchten uit hun land en onze bescherming vragen.

Aldus passen Europa en België de Europese “richtlijnen” toe:

– Deze “ontwikkelingshulp” verder zetten aangezien ze voor een deel uitgevoerd worden met subsidies van ontwikkelingshulp
– Met dictatoriale regimes samenwerken door hun tegenstanders “uit te leveren”, teneinde interessante diplomatieke betrekkingen te behouden
– Herkoloniseren van onder andere Libië door voor te stellen om er “een regering van nationale eenheid” te vormen
– Zonder hun boodschap van propaganda, van racisme en verwerping van “de buitenlander” te vergeten

Deze week zijn er heel wat pogingen tot uitwijzingen voorzien. CRER lanceert deze week een oproep om die uitwijzingen aan de luchthaven te verhinderen.

“UITWIJZINGEN DEZE WEEK
Er zijn deze week talrijke uitwijzingen voorzien vanuit Zaventem. Voor sommige gaat het om uitzettingen met politie-escorte, en met geweld, omdat de personen tijdens vorige pogingen tot repatriëring zich verzet hebben.
Als je beschikbaar bent om de passagiers in de luchthaven te waarschuwen, bel ons dan op het nummer 0485 21 32 06.

DINSDAG 12/5
– een Congolese man, van wie de vrouw hier in België is, sinds twee maanden opgesloten in 127bis.
Vlucht SN357 van 10u40 naar Kinshasa
Afspraak in de luchthaven om de passagiers om 7u40 op de hoogte te brengen.
– Een Nigeriaanse vrouw die op de vlucht is voor Boko Haram, die in de Caricole is opgesloten sinds 1 maart. Ze zal morgen haar derde uitwijzingspoging ondergaan.
Vlucht Royal Air Maroc AT833 AT833 van 17u40
Afspraak in de luchthaven om de passagiers om 14u40 op de hoogte te brengen.
WOENSDAG 13/5
– Een andere Congolese onderdaan, sinds vier jaar in België, die in maart werd opgesloten in het gesloten centrum van Brugge.
Vlucht SN357 van 10u40 naar Kinshasa
Afspraak in de luchthaven om de passagiers om 7u40 op de hoogte te brengen.
DONDERDAG 14/5
– een Katholieke priester uit Nigeria,vervolgd door Boko Haram. Hij kwam op 27 februari aan in Zaventem, heeft er asiel gevraagd, en werd onmiddellijk in hechtenis geplaatst (welkom in België). Zijn aanvraag werd verworpen want hij heeft niet kunnen bewijzen dat hij persoonlijk door Boko Haram wordt vervolgd (maar CGVS erkend dat de christenen vervolgd worden door Boko Haram…). Hij zal zijn derde poging tot uitwijzing ondergaan.
Vlucht SN251 van 14u55 voor Lomé (Togo)
Afspraak in de luchthaven om de passagiers om 12u op de hoogte te brengen.

VOOR EEN WERELD VAN MIGRATIES

Ce contenu a été publié dans Collectieve uitzettingen, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.