Nieuws uit de gesloten centra, 12 mei 2012

Néerlandais

127bis:

Veel stress in het centrum, veel discussies, een zelfmoordpoging, conflicten tussen de gevangenen en isolement van weerbarstigen.

Twee personen zijn sinds een week in hongerstaking: een Maghrebijn en een Palestijn. De Marokkaan heeft zijn hongerstaking stopgezet. De Palestijn werd tijdens de wandeling meegenomen en is verdwenen.

Een Afghaan die vorige week werd uitgewezen bevindt zich in de gevangenis van Kaboel (onbevestigde informatie.) Een andere Afghaan zal op 13 mei een tweede uitwijzingspoging ondergaan.
Hier zijn interview http://www.gettingthevoiceout.org/ik-wil-gewoon-leven/ , waar je duidelijk de nood te horen krijg van mensen die hulp nodig hebben en die als ze truggestuurd worden opnieuw geconfronteerd worden aan dezelfde toestanden waarvoor ze zijn gaan vluchten.

Er gaat een oproep rond om deze uitzetting te vermijden: http://detention.theowlseyes.info/

Er zitten 6 Afghanen in centrum 127bis.

Een Ivoriaan onderging op 10 mei zijn vierde uitwijzingspoging naar Israël!

Een Syriër, Omar, werd naar Irland uitgewezen (cfr. Dublin.) Hij zit daar nu in een open centrum. Er was veel internationale druk.

Steenrock, de actie van 5 mei, werd door velen in het centrum goed onthaald en er was intensief debat: http://www.gettingthevoiceout.org/gesloten-centra-humanitair-of-repressief/

Zalia, 6 maanden opgesloten en eindelijk bevrijd, is getrouwd en gelukkig! Ze bedankt iedereen.

Op 11 mei sneed een Tunesiër die enkele dagen geleden aankwam, zijn polsen over. Hij werd opgenomen in het ziekenhuis en sloeg daarna op de vlucht.

Brugge

Een Georgische moeder en haar zoon die reeds 5 jaar in België wonen, zijn opgesloten.

Vottem

Meneer May, een gehandicapte Tunesiër, ondergaat een tweede uitwijzingspoging op 13 mei (beroep volgt.)

Caricolle

De verhuis vond plaats op 8 mei. De ‘bewoners’ van centrum 127 hebben een nieuw, gesloten onderkomen.

Merksplas

Er was oproer op 10 mei. Volgens een aantal getuigenissen was het zeer gewelddadig. In de voormiddag bereikten ons oproepen om ons te waarschuwen en hulp te vragen. http://detention.theowlseyes.info/category/Merksplas

Op 11 mei kwamen we te weten dat een veertigtal agenten het centrum zijn binnen gegaan en iedereen die aan de oproer had deelgenomen met de matrak te lijf gingen. 5 personen werden in isolatie geplaatst. De rust en de veiligheid zijn hersteld.

We merken op dat het reglement een tuchtregime toelaat en de directie de macht heeft om de dwangmaatregelen te beoordelen.

Drie Afghanen in Merksplas zijn wanhopig.

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.

1 Response to Nieuws uit de gesloten centra, 12 mei 2012

  1. Ping : Nieuws uit de gesloten centra, 12 mei 2012 | Occupy Belgium | Scoop.it

Les commentaires sont fermés.