Protesten en hongerstakingen in de detentiecentra: update

07/04/2015: Veel oproepen uit alle gesloten centra. Velen worden soms voor verschillende dagen geisoleerd, anderen worden konstant overgeplaatst van de ene centrum naar de andere. Intimidaties, bedreigingen zijn constant. De oplossing van velen is zich heel klein te maken, niets zeggen en met de schrik te wachten. Alle centra zijn volzet.

Voor het ogenblik is er een grote betoging in Brussen in herdenking van de 2 slachtoffers die verleden week vermoord werden door dit moorddadig migratie beleid.

04/04/2015 Update:

Merksplas: Sommigen werden overplaatsts naar andere centra. Twee blijven in het cachot in Merksplas.

127bis: Zij zijn gestopt met de hongerstaking gezien de lange paas week end. Veel “incidenten en spanningen” in het centrum. De mensen hadden gehoord dat er media’s en sympatisanten hen zouden komen bezoeken tijdens hun uitgang op zaterdag tussen 13 en 15 uur: ze hebben gewacht maar niemand is gekomen. De direktie zoekt naar de ‘meneurs” van de beweging

—————————————————————————————————————————-

03/04/2015

Na de dood door ophanging van een man in het detentiecentrum van Merksplas en de dood, vandaag aangekondigd door het parket van de Guinese man, die zich in brand gestoken had in het kantoor van Fedasil ,na een poging tot aktie en hongerstaking van de mensen opgesloten in Merksplas, staking onderdrukt in de kiem door  het plaatsen van 10 “leiders” in isolatie, zijn  alle gevangenen van het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel een hongerstaking begonnen op 2015/04/03.

http://www.gettingthevoiceout.org/on-le-dira-jamais-assez-les-politiques-migratoires-tuent-que-se-soit-a-la-frontiere-ou-apres/

Ze eisen VRIJHEID. Zij herhalen dat ze niet zonder proces zomaar mogen opgesloten worden, en dit alleen voor een stuk papier. Ze klagen  het racisme in het centrum aan. Ze willen de opsluiting van een aantal gevangenen die ernstig ziek zijn , en die in een zieken huis zouden moeten verzorgd worden aanklagen.
Sommige gevangenen  praten over zelfmoord plegen op hun beurt, de woede is groot. Sommigen klagen dat ze geen toegang hebben tot een advocaat,  dat de sociale assistenten van het centrum bewust de procedures uitstellen en hen zonder verdediging laten, om hen zo vlug mogelijk te kunnen uitzetten.

Verschillende mensen zonder papieren zijn in alert en organiseren betogingen in Brussel tegen dit  moorddadige migratie beleid.

https://www.facebook.com/video.php?v=1633577076876008&set=vb.100006711939863&type=2&theater

Solidariteit met de gevangenen van alle gesloten centra!

 

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.