Tal van oproepen uit gesloten centra in Steenokkerzeel, Brugge, Vottem 30/03/2015

Tal van oproepen uit gesloten centra in Steenokkerzeel, Brugge, Vottem

Tal van verhalen, soms schokkend.

Veel haat, veel tranen, en kleine of grote opstanden in de kiem gesmoord.

Veel intimidatie en repressie: ze weigeren vegetariërs te “dienen”. Je opent je mond: cachot. Je probeert met je co-gedetineerden te praten: cachot! Je hebt ruzie met iemand: cachot!

Enkel onverklaarbare detenties, ieder heeft zijn/haar reden om hier te zijn, om hier te blijven, ieder wil “leven”.

Sommige zijn aangehouden sinds weken, sommigen zelfs al maanden.

“Vals” huwelijk, “Illegale” kinderen, Werk “in ‘t zwart”, zogezegde “crimineel”, “Vals” asiel: allemaal redenen om op te sluiten, te onderdrukken, te breken.

Elke vrijlating van een rechter wordt ontzegd; Vreemdelingendienst doet systematisch beroep op een beslissing van een rechtbank om je warm te houden in het geslotencentrum in afwachting van….!Het is goed voor de cijfers, het is goed voor de kiezers.

Als ze geen laissez-passer voor je uitzetting kunnen vinden, houden ze je in het gesloten centrum in afwachting van…….

Een Palestijnse man is opgesloten sinds meer dan 4 maanden: ze weten niet naar welk land hem terug te sturen, ze houden hem opgesloten in afwachting van….

Een Rwandese man die op bezoek was bij zijn kinderen. Hij wil geen asiel, hij wilde de situatie uitzoeken van zijn kinderen die hier illegaal verblijven, en daarna terug naar zijn land keren. Hij is aangehouden in de Caricole sinds bijna drie maanden in afwachting van …. (wat?)

Verschillende mensen worden vastgehouden in de beveiligde vleugel in Vottem, omdat ze ziek zijn of te ‘turbulent’, of omdat ze in opstand komen tegen deze detenties. Zij zijn een ‘gevaar voor het leven in het centrum’ en worden in ‘eenzame opsluiting’ geplaatst in een “beveiligde vleugel”. Een van hen is in volledige isolatie sinds meer dan 7 maanden; een echte marteling!

Een vrouw is aangehouden in Brugge sinds 4 maanden zonder specifieke reden.

Een Congolese vrouw, zes maanden zwanger, is opgesloten sinds bijna 5 maanden! Wat een zwangerschap!Ze zal haar zoontje ‘Caricole’ noemen!
Een tweede Marokaanse vrouw, in dezelfde situatie haar getuigenis Hier

Er zijn veel Marokkaanse vrouwen opgesloten. Een van hen heeft een Spaanse verblijfsvergunning  sinds 2008! De sociaal assistente vertelt haar dat ze hoe dan ook terug naar Marokko moet en dat er daar geen discussie over kan bestaan!

Dagelijkse uitzettingen, waarvan een aantal gedwongen, naar een land waar je best “verdwijnt”: een politieke tegenstander werd gedeporteerd naar Ivoorkust. Hij verstopt zich daar nu met zijn vrouw en verloor alles hier EN in zijn land. Hij heeft geen toekomst meer, nergens, en overweegt terug te komen naar Europa!Zijn verhaal hier

Andere, altijd aangename en zeer mooie ontmoetingen: de ‘Dublin’ mensen. Mannen en vrouwen die werden teruggestuurd naar de Schengen-land waar ze voor het eerst geraakt waren. Deze komen heel snel terug.

Al die verhalen om hulp te vragen om al die oproepen op te vangen!

Solidariteit voor oproepen op te vangen,  voor de overschrijvingen enz…..
Stuur ons een e-mail als je ons kunt helpen!

En financiele solidariteit…

Een van de problemen waarmee we geconfronteerd worden is de vraag van gedetineerden om hun telefoon te herladen. U mag helpen door het kopen van  5 euro recharges Lycamobil bij uw kruidenier, nachtwinkel of boekhandel. Je stuur ons de pincode van die recharges naar ons e-mail gettingthevoiceout (a) riseup.net. Wij sturen de code naar hen zodat ze contact kunnen houden met de buitenwereld en met ons..
U kunt ook storten of nog beter een doorlopende order maken van 2, 5, 10, € 20 of meer(!) op de rekening :
Collectif Contre Les Expulsions
Banque TriodosBE585230 8016 1279

Zeg het voort aan je vrienden en kennissen, aan allen die zich hiermee betrokken voelen.

BEDANKT en nogmaals: NEEN aan de opsluitingen !!!

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.