Volledige Fouilles in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel

Deze zondag 2016/05/14, besloten plots rond 13:00, de bewakers van het gesloten centrum 127 bis om alles en iedereen te fouilleren in de vleugel nr 1.

Alle gevangenen werden verzameld in de gemeenschappelijke zaal.Ze werden één voor één met hun nummer opgeroepen, gescheiden van de groep en onderworpen aan een volledig fysiek onderzoek, terwijl andere bewakers de kamers en de kasten onderzochten.

Een van de gedetneerden vertelde ons dat deze fouilles zeer frequent zijn, altijd in opdracht van de direktie waarbij zij de reden van die zoekopdrachten uitgelegden.

Hier geen direktie, geen uitleg en volgens sommigen racistische en respektloze houding van de bewakers.

Bij het begin  van die fouilles waren de gedetineerden kwaad en heel nerveus, riepen om steun van buiten uit.

Voor het ogenblik, voor zover wij weten, zijn er nog vier mannen  in hongerstaking sinds meer dan  15 dagen. Een ander begon een hongerstaking drie dagen geleden, om zijn vrijlating te eisen.Hij woont hier al 6 jaren. Hij is getrouwd en  ziet niet de reden waarom hij opgesloten is.

In de vleugel van de vrouwen, zijn twee vrouwen  in hongerstaking en de gezondheid van een van hen is heel zorgwekkend.”Ze gaat sterven als er niets gedaan wort” zegt eens van haar mede gevangene

De meeste mensen begrijpen niet waarom ze worden vastgehouden, hebben geen enkele  uitleg gekregen. Sommigen zitten daar al sinds meer dan 8 maanden!

Deze  zoekopdrachten zijn onderdeel van de intimidatie en repressiestrategieën, karakteristiek  voor alle gevangenissenom te laten zien wie de macht heeft en dat de cypiers  alles en iedereen  kunnen controleren wanner ze willen! “ Les matons sont là pour mater”

Oproep tot steun en solidariteit met de opgesloten mensen

l

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.