VRIJLATINGEN, ARRESTATIES EN ACTIES VAN VERZET

13/02/2017

VRIJLATINGEN:

Na de criminele retentie,midden januari van mevrouw E., gearresteerd op haar transitvlucht op de luchthaven van Zaventem in bezit van een Franse verblijfsvergunning die in orde is, maar volgens de Dienst Vreemdelingenzaken was dit een “niet conform” paspoort:
Na 3 deportatiepogingen naar China, waar ze het paspoort probleem op de RDCambassade in China moest gaan regelen;
Na de plaatsing van haar vier kinderen in een open centrum door de voogdijdienst
Na de publicatie van een online petitie voor haarvrijlating, die 638 handtekeningen kreeg in een paar uren ( http://www.gettingthevoiceout.org/een-moeder-uit-drc-van-vier-kinderen-die-legaal-in-frankrijk-verblijf-in-een-gesloten-centrum-in-afwachting-van-haar-uitzetting-naar-china/), heeft Dienst Vreemdelingenzaken eindelijk mevrouw E op vrijdag 10 februari om 20:00 vrijgelaten zonder preciese redenen. Mevr  E is haarkinderen gaan halen en is terug naar haar huis in Frankrijk vertrokken.

Vorige week zijn 9 mensen van Palestijnse origine vrijgelaten uit het Gesloten centrum Caricole na 2 maanden opsluiting.

ARRESTATIES

Onder de arrestaties van “buitenlandse” toeristen op het vliegveld als gevolg van die pathologische obsessie van de Dienst Vreemdelingenzaken, die overal vreselijke buitenlanders zien met valse paspoorten/visa:

11 februari 2017: arrestatie op de luchthaven van 2 Senegalese vrouwen op doorreis naar Frankrijk. Eén van hen heeft een diplomatiekpaspoort, maar eenmaal aan de controlebalie wordt haar verteld dat  ze “te jong is om een ​​diplomatiek paspoort te hebben”, ze is 35 jaar oud! De ander werkt in een bank en ze was van plan om  haar vakantie door te brengen in Parijs. Beiden werden overgebracht naar de Caricole tot op vandaag. Bel de consulaire afdeling van de ambassade op 02/673 00 97en vraag om een ​​onderzoek.

9 februari 2017: Een vrouw woont en werkt in Frankrijk. Ze reisde voor een week naar Marokko. Ze landde op de luchthaven van Charleroi op 9 februari om haar broer, die in België woont te bezoeken en wilde nadien terug naar Frankrijk. Ze werd gearresteerd op de luchthaven van Charleroi en wordt vastgehouden in de Caricole. Ze kent nog altijd de reden van deze arrestatie niet. De vreemdelingendienst wil haar terugsturen naar Rabat volgende zondag. Ze heeft geen andere oplossing dan te worden gedeporteerd en dezelfde dag in Rabat een vlucht te nemen. Wat is de Franse ambassade aan het doen?

VERZET in de gesloten centra

10 februari 2017

Deze vrijdag, in het gesloten centrum van Vottem, wilden de bewakers een ​​man uit één van de vleugels van het gesloten centrum in Vottem isoleren: Zijn medegevangenen probeerden zich hiertegen te verzetten door zich op te sluiten in hun vleugel en de deuren te blokkeren. Het gevolg was een tussenkomst van de Robocops, met traangas en vele slagen.

Ce contenu a été publié dans Getuigenissen, Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.