Wilde stakingen in de gesloten centra, dAG 6 28/04/2016

iin de 127bis in Steenokkerzeel is sinds 6 dagen hongerstakingen begonnen om te protesteren tegen de lange en illegitime opsluitingen. Sommigen van hen zijn sinds 8 maanden opgesloten, wachtende op een beslissing van Vreemdelingenzaken over hun lot. Velen leven hier in Belgie sinds jaren,soms 20 jaar.

Enkelen hebben niet meer gegeten sinds 6 dagen, anderen organiseren zich met draaiende hongerstakingen.In de eerste vleugel zijn ze met een 20 tal, in de tweede vleugel is de beweging ook aan de gang maar zonder meer informaties.

Deze donderdag 28/04/2016 werd iedereen ferm gefouilleerd, kasten en vuilnisbakken werden onderzocht. De direktie zoekt wanhopig naar 

een telefoon met camera om de schuldige te vinden die foto’s vanuit het centrum op internet geplaatst hebben. Het is volledig verboden GSM met camera’s binnen te smokkelen in het centrum. De aanwezigheid van een telefoon met camera is voor de direktie ondraaglijk en ze zoeken obsessioneel erachter sinds verschillende dagen. De gedetineerden hebben er wel veel plezier mee en zeggen dat ze die nooit zullen vinden want “er is er geen” 

De mensen die deelnemen aan de aktie worden bedreigd met isolatie, een klassieke repressieve procede bij protestakties in de gesloten centra

Wij vernemen dat in her gesloten centrum van Brugge ook bewegingen van hongerstakingen zijn begonnen door een twintigtal gevangenen

De beweging is de uitdrukking van een algemene gevoel van ras le bol, met geen duidelijke eisen, zonder “chef” of “verantwoordelijken” 

Wat we horen zijn “ça suffit”, “laat ons leven”, “acab,”« Font chier et on les fait chier »

Ce contenu a été publié dans Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.