Yassin werd gedeporteerd en kwam aan in Casablanca op 31/05/2017

Hij kon ons een ​​korte oproep doen bij zijn aankomst in Casablanca, waarin hij zegt dat hij  gewelddadig werd aangepakt door zijn escorte . Hij werd , vastgebonden en geboeid zoals bij elke gedwongen uitzetting en heeft veel slagen gekregen. Aan de voet van het vliegtuig vroeg hij om de piloot van het vliegtuig te spreken. Hij legde hem zijn situatie uit en benadrukte dat België zijn land is, omdat hij hier geboren is. De piloot leek niet te luisteren en sprak hem niet aan. Eénmaal in het toestel riep hij en probeerde om hulp te vragen aan de passagiers, zonder succes. Hij bracht de 4 uur durende vlucht door met handen en voeten geboeid. De politie zei tegen hem: “Als je weerstand biedt zullen we uw dossier verrotten wanneer je aankomt in Marokko”, maar hij dacht dat hij niets te vrezen had , omdat hij niets verkeerd had gedaan.
Toch werd hij gedurende 48 uur in een politiebureau in Casablanca vastgehouden in omstandigheden die “even ernstig zijn als in België.”

Eindelijk werd hij vrijgelaten op 2017/06/02.
Wij hadden toen een telefonisch contact met hem:
Hij is volledig gedestabiliseerd: hij roept aan de telefoon, huilt, drukt zijn woede uit. Hij is ervan overtuigd dat deze uitzetting illegaal is, hij wil dat de Belgische Staat hem onmiddellijk naar België repatrieert. Hij vraagt ​​om hulp ( “doe iets voor mij”). Hij keert zich tegen de hele wereld, waaronder wijzelf. Hij zegt: “ik kom terug, ik ben vol  haat, Ik zal  terugkeren om een goed pak slaag aan de Belgische staat te geven.”

De gevangenis en de echte martelingen die hij onderging tijdens zijn deportatie pogingen en tijdens zijn verblijf in het gesloten centrum van Merksplas, ( http://www.gettingthevoiceout.org/doodsveroordeling/) waar hij zijn lidmaatschap aan de belgische maatschappij aansprak. Yassine was volledig gedestabiliseerd; had alle zelf controle verloren en scheen krankzinnig (hopelijk tijdelijk). Yassin, waarschijnlijk reeds zeer fragiel, lijkt een serieus post-traumatisch syndroom te hebben die voor hem fataal kan worden als hij niet dringend hulp krijgt.

Yassine heeft de prijs betaald en zijn leven is in gevaar als gevolg van de letterlijke toepassing van de nieuwe wetten die in een oorverdovende stilte van week tot week, van maand tot maand door Theo Francken werden ingesteld. Dit keer gaat het om wetten tegen de “criminelen” geboren in België, waarvan wij ons “ten koste van alles” moeten ontdoen volgens de uitlatingen van Théo Francken !!

Hier is het resultaat: een beperking op de vrijheid van … leven. Het ontkennen van de mensheid door iemand op te sluiten en uit te zetten zal nooit de zogenaamde “misdaad” problemen oplossen

Het boomerang effect van ons migratiebeleid laat zich reeds meerdere jaren voelen en zal alleen worden versterkt als we het geweld en de repressie verder blijven  gebruiken om het land van zijn “buitenlandse criminelen” te ontdoen en om “migratie controles” uit te voeren, of om zelfs migratie te beletten.
Belgie en Europa zullen wat ze gezaaid hebben moeten aankunnen: Haat!

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.