127 bis en Caricole: Repressie en Verzet

 

Voor Steenrock op 5 mei: Repressie en Weerstand in de Caricole en het gesloten centrum 127 bis!

De gevangenen waarschuwen ons:

29/04 :
Een Iraakse Koerdische man in het gesloten centrum 127 bis een hongerstaking begonnen op 29/04/2018. Hij wikkelde zich in een wit laken, plakte zijn mond dicht en hield een affiche “Vrijheid” in zijn handen vast.

29/04 :” Ze hebben hem geïsoleerd onder bewaking, we zien het door de ramen en soms sluiten ze de deur, zodat we niets kunnen zien of horen. Sinds gisteren wordt hij door een politieman bewaakt.”.

30/04 : “ze hebben hem vandaag in de isoleercel gestopt”.

Een andere man is erg ziek: hij heeft pijn aan zijn bekken, kan nauwelijks bewegen. Zijn medegevangenen moeten hem helpen om vooruit te geraken. Hij is vorige week naar het ziekenhuis gebracht waar ze hem hebben gescand, zonder enig resultaat te krijgen, zonder een dokter in het ziekenhuis of in het centrum te hebben gezien.

01/05

15 in hongerstaking in vleugel 1. Ze plakten hun mond toe.
Federale politie en misdaadbrigade aanwezig in het centrum

02/05

De Irakezen werden uit de isoleercel gehaald onder de druk van 15 kameraden die weigerden te eten. Sindsdien hebben ze allemaal te horen gekregen dat er een verbod op hongerstakingen is, en dat ze anders onmiddellijk in de isoleercel worden gegooid.

04/05
“Ik kreeg net een telefoontje van 127 bis. De directrice kondigde zojuist aan dat iedereen morgen opgesloten blijft in hun kamer tot het einde van Steenrock.
Iemand vroeg waarom en zij antwoordde “Einde discussie” en dreigde ermee dat mensen die blijven klagen in de isoleercel worden opgesloten.

“Ik bezocht Jiyed en zag Mounir vandaag in 127bis.
Ze hebben het over in hongerstaking gaan morgen in twee vleugels van het centrum ter ondersteuning van het evenement.
Ze weten dat ze de isoleercel riskeren, maar ze kunnen het niet meer verdragen”…

“Ons werd verteld dat we tussen 9.30 en 11.00 uur op de koer mochten gaan, in plaats van ‘s middags tijdens jullie protest.

Een man ontvangt vandaag een met de hand geschreven TICKET zonder zijn naam om 15u : op 06/05 : vertrekuur 11u15 Zaventem Cotonou Aankomst 17 uur SN 285 . deze man is Togolees

Een andere man krijgt zijn ticket voor zijn 4e poging van uitzetting naar de DRC op 05/05/2018, de maatschappelijk werker vraagt hem om een document te ondertekenen in het Nederlands. Hij weigert ………

We herinneren u eraan dat als we in staat zijn om deze informatie aan u door te geven, dit alleen te danken is aan het telefoonsysteem dat we hebben opgezet en dat gedetineerden in staat stelt om ons te waarschuwen. Zonder dit kanaal, al erg ingewikkeld omdat het personeel van de centra die de gevangenen in isolatie plaatsen van hun telefoon afpakken, wat hen verhindert om te communiceren met de buitenwereld. Waarom gaat een politiemacht naar binnen om naar een hongerstaker te kijken? Wat is het dreigende bericht dat naar anderen wordt gestuurd? “Zwijg, doe wat u wordt verteld, anders gaat het mis!

Ook moet worden opgemerkt dat er weinig of geen parlementariërs naartoe gaan om te zien wat er daar gebeurt (met uitzondering van een evenement als Steenrock voor een groot publiek). Willen ze daar geen tijd doorbrengen of het niet zien?

En hoe zit het met journalisten die zich maar al te zelden met dit onderwerp bezighouden? De feiten die wij aan de kaak stellen zijn echter ernstige schendingen van de fundamentele mensenrechten!

NEEN TEGEN GESLOTEN CENTRA! Allen naar Steenrock op 05/05/2018

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra, Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.