Arrestaties en uitwijzingen update

Update van 10/02/2012: De arrestaties verlopen verder en de favoriete doelwitten van de Dienst Vreemdelingenzaken zijn deze dagen minderjarigen en vrouwen. Volgens verschillende getuigenissen van burgers die op zoek zijn naar hun gasten in de centra, wordt de informatie door de telefonist van het centrum in sommige centra niet meer gegeven . Eén van de antwoorden: “weet het niet mevrouw” en klak, er werd opgehangen ….

————————————————– ————————————————– —–

De arrestaties:

De politie is overal en is op zoek naar migranten op alle parkings van het land en in de stations. Zelfs als er waarschuwingen gelanceerd worden door het burgerplatform dat zich bezig houdt met het saboteren van de invallen, zijn we getuige, via de onderdakgevers en de opgesloten personen in gesloten centra, van meerdere arrestaties. In hoofdzaak worden Erithreërs, Soedanezen en Ethiopiërs gearresteerd. Soms wordt tijdens de arrestaties door de ordediensten ook grof geweld gebruikt.

De meerderheid van de gearresteerden worden weer vrijgelaten met een zoveelste “Bevel het grond gebied te verlaten” onder hun arm, waarschijnlijk door plaatsgebrek in de centra. Een minderheid wordt naar een gesloten centrum gebracht. We horen de laatste dagen dat vooral minderjarigen en vrouwen worden opgesloten! Het bewijs van een bekend sadisme: de meest kwetsbaren opsluiten!

Gesloten centrum

Na veel zoeken vinden de onderdakgevers eindelijk hun gasten in een gesloten centrumterug, met hulp van andere onderdakgevers en soms met een foto voor identificatie. De onderdakgevers die de tijd en de energie hebben brengen hun gasten een gsm, nemen contact op met advocaten en bezoeken hen in het gesloten centrum.
Diegenen die geen gastheren hebben, zijn erg geïsoleerd. De meest vindingrijke mensen weten ons te waarschuwen met de hulp van een medegevangen. Anderen hebben geen contact, geen telefoon, en geen advocaat. We ontdekken ze bij toeval, soms na maandenlang opgesloten te zijn. Het is meer dan waarschijnlijk dat sommigen worden uitgezet zonder dat iemand het weet!

Advocaat:

Momenteel worden advocaten niet langer automatisch benoemd voor mensen van Soedanese afkomst. De maatschappelijk werker vertelt hen vaak: “U heeft geen advocaat nodig, omdat u naar uw Dublin-land wordt teruggestuurd” of “Als u asiel aanvraagt, wordt u naar uw land gedeporteerd. U kan beter geen asiel aanvragen “,” het heeft geen zin, een advocaat ” We zien hier dat de rol van maatschappelijke assistent door de Dienst Vreemdelingenzaken als misleiding gebruikt wordt.

Uitwijzingen

De meerderheid van Soedanezen en anderen in gesloten centra worden systematisch uitgewezen naar hun Dublin-land (Frankrijk, Italië, Nederland, Duitsland, …). Uit sommige informatie blijkt dat zij het vaak eens zijn door een document te ondertekenen in een taal die zij niet begrijpen. We hebben ook getuigenissen ontvangen dat wanneer ze niet tekenen het de maatschappelijk assistent is die het voor hen doet. Voor degenen die geen advocaat hebben noch contact hebben met de buitenwereld, is dit uiterst beperkt. Als ze naar het Dublin-land worden gestuurd, is er geen garantie dat het land ze niet terugstuurt naar Italië of Soedan. En niemand kan hen adviseren.

 

De Soedanezen zijn de primeur van het jaar, maar voor de anderen, de transitmigranten, de sans-papier die al jaren in België wonen, de asielzoekers, worden dagelijks dezelfde illegale processen gebruikt als ze zich in gesloten centra bevinden.

Volgens de regering zou een “repatriëringsbeoordelingscommissie” worden opgericht. Er werd een compromis gevonden tussen de verschillende partijen om de illegale acties van het ministerie van Buitenlandse Zaken te legaliseren! Wij vertrouwen hen!
http://plus.lesoir.be/139341/article/2018-02-10/politique-migratoire-le-retour-du-bon-sens

Een klein voorbeeld van de gebruikte methoden: De getuigenis van een Congolees die zich had verzet tegen een gewelddadige uitzetting en die uiteindelijk zijn recht op asiel kreeg!

Arrestatie en Uitzettingspoging:Audio: Update

ÉÉN OPLOSSING
Bewegingsvrijheid en installatie voor iedereen
Visa voor iedereen

Ce contenu a été publié dans Migratiepolitiek, Nieuws van de gesloten centra, Uitzetting aan de gang. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.