Calais: Zaterdag 12 juli 2014 Anti-razzia’s protest in solidariteit met de migranten

Nooit Meer !?

Zaterdag 12 juli
Anti-razzia’s protest in solidariteit met de migranten
Afspraak 14uur Place d’Armes in Calais

We dachten dat we het ergste gezien hadden met de vernietiging van de Afghaanse jungle in Calais in 2009, met de arrestaties van 278 migranten en hun detentie overal in Frankrijk.

Maar woensdag 2 juli 2014, werdt een stap verder gezet. Om 6:00 s’morgens werden de migranten in Calais massal aangevallen op verschillende plaatsen door mooi gecoordoneerde mobiele rijkswacht, CRS , nationale politie en grens politie.

Zes honderd migranten werden in hun squatt’s en kampen vergast, beledigd, vernederd, geterroriseerd en gearresteerd zonder ooggetuigen. De getuigen en pers werden hevig weggejaagd verweg van de razzia’s. De migranten werden in bussen weggevoerd uit de buurt van Calais zonder het geringste idee van hun eindbestemming . 200 van hen werden in detentie centra’s in heel Frankrijk opgesloten. De anderen werden vrijgelaten in een onbekendes Franse stad en zijn in Calais teruggekomen.

Dit machtsvertoon en politiegeweld weerspiegelt een verlangen van de autoriteiten om de migranten te terroriseren zodat ze de wil zich te vestigen in het land van hun keuze opgeven.
Deze operaties worden gesteund door Europa, maken deel uit van het Europees systeem van uitsluiting en van de oorlogsverklaring aan migranten en migratie. Geconfronteerd met deze oorlog en zijn fascistische methoden van repressie die ermee gepaard gaan, moeten we een vastberaden verzet aannemen.

Vandaag in Calais werden de migranten weer weggedreven uit de stad. De meesten van hen worden verdrongen naar plaatsen waar de politie hen verder zonder getuigen en ongestraft, gewelddadig kunnen lastigvallen.

Wij dringen er bij iedereen aan naar Calais te komen om tegen deze hardhandige optreden te protesteren.

Zaterdag 12 juli
Anti-razzia’s protest in solidariteit met de migranten
Afspraak 14uur Place d’Armes in Calais

en zaterdag 12 – zondag 13 andere collectieve acties gepland en uitvinden.
Kom met je energie en je creativiteit!.

Solidariteit met de strijd van alle mensen zonder papieren in Europa en aan haar grenzen.
Papieren voor Allen of voor Niemand!
Vrij verkeer voor allen!
Afschaffing van alle grenzen!

vidéo van de razzia
https://www.youtube.com/watch?v=qAWrhMe9ePQ

Panflet door te sturen:calais nl

Ce contenu a été publié dans Strijdverhalen. Vous pouvez le mettre en favoris avec ce permalien.